Bili Zejn će igrati Marlona Branda

Tokom godine počeće snimanje kvazi-biografije “Waltzing with Brando” u režiji Bila Fišmena
558 pregleda 0 komentar(a)
Bili Zejn, Foto: Bili Zejn
Bili Zejn, Foto: Bili Zejn

Jedan od najpoznatijih američkih glumaca čije ime zna publika širom svijeta, Marlon Brando, bio je veoma kompleksna osoba, pa je za igranje njegovog lika bilo potrebno pronaći glumca sa jednakim stilom, osobenošću, talentom i duhom, a upravo takav je Bili Zejn, piše Variety portal.

Zvijezdu koju mnogi pamte kao negativca iz kultnog ostvarenja “Titanik”, ali i po ulozi iz filma “Povratak u budućnost”, fanovi su nedavno mogli da vide i u “Zombie Killers: Elephant’s Graveyard”, a uskoro će na velika platna stići i kao Brando, za potrebe kvazi-biografije.

Ovo ostvarenje pod nazivom “Waltzing with Brando”, fokusiraće se na jedno poglavlje iz srednjih godina velike glumačke zvijezde i to kroz susret sa jednom osobom.

Dok se 1969. pripremao za uloge u, sada filmskim klasicima, “The Godfather” i “Apocalypse Now”, Brando koji se sve više povlačio iz javnog života, angažovao je arhitektu Bernarda Džadža za dizajniranje njegovog novog doma.

Glumac nije želio raskošnu holivudsku vilu, već ekološki samoodrživu kuću za bijeg od očiju javnosti, koju je trebalo napraviti na ostrvu Tahiti. Džadžov trud da oživi ekscentričnu viziju stvorila je vezu između njega I glumca, što mu je omogućilo da zaviri u dio slave poznatog glumca.

Glumac koji će tumačiti lik arhitekte još uvijek nije poznat, ali je za režiju zadužen Bil Fišmen, koji će snimanje početi ove godine.

Nekoliko dana ranije na Twitteru je pažnju privukao insert intervjua Ričarda Harisa iz 1973. u kojem otkriva najveću glumačku tajnu Branda.

“Svoj izgled u filmu je razvio jer nije želio ili nije mogao da pamti svoj tekst. Pored kamere je uvijek bila tabla na kojoj je bio napisan tekst. U jednom trenutku bi gledao u mene, a onda bi skrenuo pogled i suzio oči pokušavajući da pročita rečenice. Tako je nastao njegov čuveni fokusirani pogled”, ispričao je Haris tada.

Bonus video: