Ivan Salatić počeo snimanje filma "Dvorišta"

Reditelj Ivan Salatić već je postigao značajan uspjeh svojim prethodnim, diplomskim kratkometražnim igranim filmom „Intro“
92 pregleda 1 komentar(a)
Dvorišta, Foto: Slavica Kosić
Dvorišta, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.12.2014. 18:13h

Ivan Salatić, jedan od najtalentovanijih mladih reditelja iz Crne Gore počeo je danas u Herceg Novom snimanje kartkometražnog igranog filma Dvorišta.

Snimanje priče koja razrađuje odnose između oca i sina i odvija se na različitim intimnim i emocionalnim nivoima trajaće do 27. decembra na različitim lokacijama u Herceg Novom.

U ekipi filma su: direktor fotografije Ivan Marković, za zvuk je zadužen Koča Kaštavarac, montaža je povjerena Jeleni Maksimović, glavne uloge pripadaju Marku Štibuharu, Sari Kosovac, Luki Petroneu...

Organizator snimanja je Vojislav Vojo Kilibarda. Film je koprodukcija CODE BLUE Production kuće koja ima sjedište u Podgorici i u Mariboru. Ima za cilj da povezuje evropske zemlje, a odgovorni su Bojana Radulović u Podgorici i Peter Tomaž Dobrila u Mariboru.

Reditelj Ivan Salatić već je postigao značajan uspjeh svojim prethodnim, diplomskim kratkometražnim igranim filmom „Intro“.

Na festivalu u Maroku, koji je trajao od 7. do 12. oktobra, glavni glumac filma „Intro“ Petar Novaković dobio je Gran pri za glumu. Snimio je još i filmove „Daljine" i „Zakloni" koji je između ostalih dobio nagradu Sarajevskog filmskog festivala.

Bonus video: