PJEVAO MU I GRADONAČELNIK

Prije nego što zamijeni Letermana, Kolber predao posljednji "Izvještaj"

Zahvaljujući "Kolberovom izvještaju" je dobio tri Emija, a godine 2006. stekao je svjetsku slavu s kontroverznim nastupom na večeri Udruženja dopisnika Bijele kuće 2006. prilikom čega je meta njegove satire bio Džordž Buš, koji se nalazio u publici
3 komentar(a)
Stiven Kolber, Foto: Reuters
Stiven Kolber, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.12.2014. 09:14h

Stiven Kolber sinoć je podnio svoj posljednji "Kolberov izvještaj" oprostivši se, u društvu brojnih poznatih ličnosti koje su pjevale "We'll Meet Again", od svog popularnog tok šou programa.

Pedesetogodišnji Kolber devet godina vodio je svoju emisiju na kanalu "Komedi Central" a sinoć je cijeli satirični, duhoviti, povremeno politički nekorektni šou bio bez gostiju sve dok u posljednjim trenucima nije zapjevao i tada su mu se pridružile brojne ličnosti iz svijeta zabave, politike i sporta uključujući Džona Stjuarta na čijoj je emisiji Kolber i izgradio svoju TV personu.

Za Kolbera su zapjevali i Rendi Njumen, Vili Nelson, Brajan Krenston, Džordž Lukas, Džejms Franko, Glorija Stajnem, Sem Voterson, Džef Denijels, Beri Manilov, Alan Alda i gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio.

Kolber će iduće godine preuzeti kasni večernji tok šou CBS-a "The Late Show" (Kasni šou) od dugogodišnjeg voditelja Dejvida Letermana, koji se penzioniše u maju.

Stiven Tajron Kolber rođen je 13. maja 1964. Prvo je nastupao kao "šegrt" za Stiva Karela u "Second City-ju" među članovima trupe su bili Pol Dinelo i Ejmi Sedaris, s kojima je stvorio seriju humorističkih skečeva Exit 57.

Kolber je pisao i nastupao u TV-seriji "Dana Carvey Show" prije nego što se sa Sedaris i Dinelom ponovno okupio zbog serije "Strangers with Candy". Slavu je stekao na kablovskoj mreži "Comedy Central" gdje je angažovan za parodiju vijesti pod nazivom "The Daily Show."

Godine 2005. napustio je "The Daily Show" kako bi započeo spin-off seriju "The Colbert Report", parodiju političkih komentara nalik na "The O'Reilly Factor". Zahvaljujući njoj je dobio tri Emija, a godine 2006. stekao je svjetsku slavu s kontroverznim nastupom na večeri Udruženja dopisnika Bijele kuće 2006. godine prilikom čega je meta njegove satire bio Džordž Buš, koji se nalazio u publici.