Dejvid Letermen vodi posljednju emisiju 20. maja 2015.

Tokom 32 godine postojanja, Letermanov šou je ugostio mnoge slavne ličnosti, od pjevača, glumaca i sportista do političara
1 komentar(a)
Dejvid Letermen, Foto: Beta-AP
Dejvid Letermen, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 11.12.2014. 12:40h

Više od 32 godine kasnih večernjih razgovora okončaće se 20. maja kada će Dejvid Leterman poslednji put voditi svoj šou („Late Show with David Letterman“) saopštila je televizija CBS.

Ako Leterman bude vodio sve planirane emisije do tada, CBS navodi da će za sobom imati 6.028 verzija svog tok šoua. "Dejvid Leterman dao nam je izvanrednu zaostavštinu dostignuća i kretativnosti koja nikada neće biti zaboravljena", rekao je predsjednik CBS-a Lesli Munvis. "Biće teško oprostiti se se ali znam da ćemo se sa ljubavlju sjećati svih emisija". Šezdesetsedmogodišnji Leterman je prošlog aprila saopštio da planira da se penzioniše a kao njegovu zamjenu CBS je odabrao Stivena Kolbera koji će iduće sedmice voditi posljednju epizodu svog "Kolberovog izvještaja". Tokom 32 godine postojanja, Letermanov šou je ugostio mnoge slavne ličnosti, od pjevača, glumaca i sportista do političara – Madona, Brus Vilis, Meril Strip, Nil Jang, Džulija Roberts, Džoni Dep, Novak Đoković, Robin Vilijams, Barak Obama, Bill Klinton, Bil Mari, Dejvid Kameron, Džon Stjuart, Opra Vinfri i mnoge druge.

Leterman je sa svojim večernjim šouom debitovao na televiziji NBC 1. februara 1982. godine. Na CBS je došao 1993. kada je NBC odredio Džeja Lenoa umjesto njega kao nasljednika Džonija Karsona.

Bonus video: