FILM ANDŽELE BASET

Televizijski film o Vitni Hjuston

U filmu će se čuti najpoznatije pjesme - "The Greatest Love of All", "I'm Your Baby Tonight", "I'm Every Woman" i hit "I Will Always Love You"
0 komentar(a)
Film o Vitni Hjuston, Foto: Screenshot (YouTube)
Film o Vitni Hjuston, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 16.02.2019. 18:33h

Američka televizijska mreža LajfTajm prikazaće u januaru televizijski film o poznatoj američkoj pjevačici Vitni Hjuston preminuloj 2012. godine, prenose danas američki mediji.

Glumica i rediteljka Andžela Baset (56), koja je 1993. godine na filmu igrala pjevačicu Tinu Tarner, snimala je film o muzičkoj i glumačkoj karijeri Vitni Hjuston, kao i o njenom haotičnom odnosu s Bobijem Braunom i zavisnosti od droge i ljekova.

Američku pjevačicu će igrati malo poznata glumica Jaja DaKosta, dok će čuvene pjesme Vitni Hjuston u filmu izvoditi Debora Koks.

U filmu će se čuti najpoznatije pjesme - "The Greatest Love of All", "I'm Your Baby Tonight", "I'm Every Woman" i hit "I Will Always Love You".

Film "Vitni" biće prikazan 17. januara na LajfTajmu koji je ove godine snimio film o holivudskoj divi Elizabet Tejlor s Lindsi Lohan u glavnoj ulozi.

Vitni Hjuston (49) je pronađena mrtva u kadi jedne hotelske sobe.

Njena smrt je okarakterisana kao nesrećan slučaj davljenja, a navedeno je da su joj doprinijeli srčano oboljenje i kokain.

Pjevačica je izdala 15 studijskih albuma a prema Ginisovih knjizi rekorda bila je ženski vokal s najviše nagrade, među kojima dvije nagrade Emi, šest Gremija i 30 nagrada Bilbord mjuzika (Bilboard Music Award).

Prodala je više od 200 miliona albuma i singlova širom svijeta i igrala u filmovima "Tjelohranitelj" s Kevinom Kostnerom i ostvarenju "Sveštenikova supruga".