Žilijet Binoš: Francuski film je i dalje relevantan

"Glumci moraju da se zaborave kada su ispred kamere. Tada nije stvar u njima, već onome što daju, što je nevidljivo"
114 pregleda 0 komentar(a)
Žilijet Binoš, Foto: Shutterstock
Žilijet Binoš, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.12.2014. 13:53h

Francuska filmska industrija je relevantna i pored dominacije Holivuda jer nudi prostor za kreativne projekte koji nisu toliko finansijski unosni, rekla je danas oskarovka Žilijet Binoš.

"Moć naših filmova je u raznolikosti", rekla je Binoš koja je Oskara dobila za sporednu ulogu u filmu "Engleski pacijent". "Iako to možda nije finansijski isplativo, kreativna strana je veoma živa i zbog toga mnogi režiseri iz drugih zemalja dolaze u Francusku da snimaju filmove". "Sadržaj filma, kroz scenario, talenat režisera i glumaca, mnogo znači. I u Francuskoj uvek postoji način da se filmovi snime, čak i ako je budžet mali", dodala je 50-godišnja Binoš koja učestvuje na filmskom festivalu u Singapuru.

Njen film "clouds of Sils Maria", koji je režirao Francuz Olivije Asajas i u kome igra uz Kristen Stjuart, prikazan je na festivalu. Binoš igra veliku filmsku zvijezdu koja ima koplikovanu vezu nabijenu seksualnom tenzijom sa asistentkinjom koju igra Stjuart. Binoš kaže da ne namjerava da uspori. Idućeg marta vraća se u London gdje će igrati u pozorišnoj adaptaciji "Antigone" u centru Barbikan. Zanimljivo je da je Edipova ćerka Antigona 18-godišnja djevojka što Binoš, majku dvoje djece, ne dotiče. "Ne osjećam vrijeme kada radim. Glumci moraju da se zaborave kada su ispred kamere. Tada nije stvar u njima, već onome što daju, što je nevidljivo".

Bonus video: