Vong Kar-Vaj dobio nagradu za životno djelo u Indiji

"Zaista sam počastvovan. Srećan sam što moj film zatvara festival. Što se nagrade tiče, ona je kako čast tako i iznenađenje jer dolazi malo rano. Nadam se da mi ovim ne poručujete da se penzionišem", dodao je pedesetšestogodišnji režiser
159 pregleda 0 komentar(a)
Vong Kar-Vaj, Foto: Shutterstock
Vong Kar-Vaj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.12.2014. 19:46h

Pisac i režiser iz Hong Konga, Vong Kar-Vaj, rekao je da je iznenađen i počastvovan nagradom za životno djelo na međunarodnom filmskom festivalu u Indiji.

Vongov “Veliki majstor” zatvorio je festival u indijskoj državi Goi. Vong, koji već tri decenije režira, dobio je nagradu poslednjeg dana jedanaestodnevnog indijskog festivala na kome je prikazano više od 170 filmova iz 79 zemalja. "Želio bih da podijelim ovu čast sa mojom divnom ženom koja je sa mnom večeras u Goi. Ti si moje najveće dostignuće u životu. Hvala ti," rekao je juče režiser primajući nagradu. "Zaista sam počastvovan. Srećan sam što moj film zatvara festival. Što se nagrade tiče, ona je kako čast tako i iznenađenje jer dolazi malo rano. Nadam se da mi ovim ne poručujete da se penzionišem", dodao je pedesetšestogodišnji režiser. “Veliki majstor” (The Grandmaster) je film o životu Jip Mana, mentora kung fu zvjezde Brusa Lija, i osvojio je brojne nagrade na festivalima širom svijeta.

Bonus video: