Vojnov kritikovao Vukčevićev film, usliijedio haos na Facebooku

Većina komentara FB korisnika je ocijenila da nakon ovih komentara Dragojević ne zaslužuje podršku crnogorskog Ministarstva kulture, i da je Vukčevićev film mnogo bolji od "Malog Buda"
55 pregleda 90 komentar(a)
Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa
Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa
Ažurirano: 28.11.2014. 18:56h

Novi film Nikole Vukčevića "Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa" prikazan je sinoć u Beogradu i izazvao i prve reakcije filmskih kritičara i režisera.

Tako je scenarista i filmski kritičar Dimitrije Vojnov na Facebooku ironično napisao da "nezvanični rimejk Malog Buda nazvan Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa oživljava staru dobru srpsku tradiciju da najgori film godine snimi profesor režije". Vojnov je jedan od scenarista filma "Mali Budo".

Na to se nadovezao režiser Srđan Dragojević koji je napisao: "Spasi me Bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i - crnogorskog filma".

Zvanična FB stranica filma "Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa" je reagovala na te navode postavivši skrinšot komentara i poručila: "Evo se, sa svojim toplim preporukama, javljaju poštovane kolege Dimitrije Vojnov i Srđan Dragojević. Računamo da njihovi filmovi, pogotovo posljednji, govore sami za sebe i da sa ovim junacima ne treba polemisati, već ih srdačno pozdraviti. Srdačan pozdrav i hvala, u ime cijele ekipe "Dječaka".

Nakon toga je na nekoliko ličnih profila, ali i na onom Vojnova uslijedila serija uvreda na račun srpskog scenariste, čak su uslijedile i prijetnje fizičkim nasiljem.

Većina komentara FB korisnika je ocijenila da nakon ovih komentara Dragojević ne zaslužuje podršku crnogorskog Ministarstva kulture, i da je Vukčevićev film mnogo bolji od "Malog Buda".

Recite nam što mislite u sekciji za komentare.

Bonus video: