Pepa Prase će u 2014. zaraditi milijardu dolara

Pepa Prase je nastala 2004, a danas se ovaj crtani film emituje u više od 180 zemalja, a likovi Pepe, Džordža, njihovih roditelja i drugara može se naći na 12.000 različitih proizvoda
202 pregleda 3 komentar(a)
Pepa Prase, Foto: Screenshot (YouTube)
Pepa Prase, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 27.11.2014. 08:07h

Pepa Prase, omiljeni lik velikog broja djece, iz blatnjavih barica uskočila je u ozbiljan biznis i u 2014. će najvjerovatnije ostvariti prihod od milijardu dolara.

Pepa Prase je u proteklih nekoliko godina postala veoma jak brend, a sa tržišta Velike Britanije se lagano proširila po cijelom svijetu, piše britanski "Gardijan".

Kako piše "Gardijan", kuća "Estli Bejker Dejvis" i kompanija "Entertejment uan", kao vlasnici prava ovog crtanog lika, u posljednje tri godine su utrostručili zaradu zahvaljujući novim ugovorima, prije svega u SAD. Od 2015. godine, stvari bi mogle da budu još bolje po firme koje stoje iza ovog simpatičnog prasenceta, jer krajem godine ističe ekskluzivni dogovor sa gigantom iz svijeta igračaka "Fišer-Prajsom", a počinje novi sa firmom "Džezvers", poznatoj po igračkama iz svijeta "Majnkrafta". "Doživjeli smo eksplozivni rast popularnosti. Mi smo najveći brend za predškolce u Velikoj Britaniji, Španiji, Italiji i Austarliji, a gdje god da dobijemo dozvolu za emitovanje gledanost raste nevjerovatno brzo. Naša želja je da Pepa Prase postane najveći brend za predškolce na planeti," rekao je Deren Trup, izvršni direktor kanadske firme "Entertejnment uan".

Pepa Prase je nastala 2004. godine u kuhinji animatora Nevila Estlija i Marka Bejkera i počela je da se emituje na britanskom "Kanalu 5" u petominutnim epizodama. Danas se ovaj crtani film emituje u više od 180 zemalja, a likovi Pepe, Džordža, njihovih roditelja i drugara može se naći na 12.000 različitih proizvoda, od pernica, preko sladoleda i tjestenina, pa sve do luna parka u Hempširu. Kako kažu njeni tvorci, Pepa je prestigla legendarnog "Vozića Tomasa" i "Vatrogasca Sema" u Evropi, ali je Dora iz crtanog filma "Dora istražuje" i dalje neprikosnovena na američkom tržištu, koje je najveće na svijetu u ovoj oblasti.

Bonus video: