Ko su te heroine sa velikog ekrana?

Aktuelni je trend u holivudskim filmovima da imaju sve više snažnih ženskih likova koji postaju simboli pop kulture
80 pregleda 0 komentar(a)
glumice
glumice
Ažurirano: 23.11.2014. 12:01h

Posljednje izdanje iz "The Hunger Games" franšize ove sedmice je počelo sa emitovanjem u bioskopima širom svijeta. Ono nastavlja aktuelni trend u holivudskim filmovima koji sadrže sve više snažnih ženskih likova, što je "Huffington Postu" poslužilo kao inspiracija za top-listu deset najopasnijih žena iz pop kulture, koju ovom prilikom prenosimo.

10. Eli Vuds (Legally Blonde)

Neustrašiva i besprekorno odjevena Eli Vuds "Legally Blonde" uloga je koja je Riz Viterspun prevorila iz nadolazećeg talenta u filmsku zvijezdu prve klase.

9. Mišon (The Walking Dead)

Ako vam treba smirena ruka na vašoj strani, ruka koja je iskusna u sjeckanju zombija katanom, nema greške ako izaberete Mišon.

8. Lizbet Salander (The Girl Wirth the Dragon Tattoo)

Mračna, briljantna, postmoderna i naelektrisana Lizbet izidgla je trilogiju Stiga Lašona "MIlenijum" iznad običnih trilera na nivo internacionalnog fenomena.

7. Bafi Samers (Buffy the Vampire Slayer)

Prošlo je 22 godine od kad smo prvi put sreli Bafi Samers. Vau, baš smo ostarali. Bafi je nova vrsta heroine koja je donijela neku novu moć na male ekrane, a njen uticaj na pop kulturu osjeća se i dvije decenije kasnije.

6. Veronika Mars (Veronica Mars)

Omiljena privatna istražiteljka u Kaliforniji zaradila je kultni status nakon kratke prve tri sezone TV serije koja je trebalo da bude prebačena i u filmski format, ali se od toga odustalo.

5. Deneris Targarijen (A Song of Ice and Fire)

Neko ko se naziva "Majkom zmajeva" i ide okolo rušeći gradove i oslobađajući robove teško da se neće naći na ovoj listi. Jednstavno ste znali da će se to desit.

4. Fa Mulan (Mulan)

Ne dešava se svaki dan da Dizni adaptira drevnu kinesku poemu u animirani film, ali možda bi trebalo to češće da rade. Mulanina hrabrost i poniznost osvaja srca i otvara oči više od hiljadu i po godina.

3. Crna udovica (The Avengers)

Natalija Romanova jedan je od rijetkih superheroja koji operiše sa obje strane "gvozdene zavjese" već više od 50 godina, a nije ostarala ni dana. Briljantna, opasna i tako seksi, ona je savršena "femme fatale".

2. Katnis Everdin (The Hunger Games)

Suočimo se sa činjenicom da šanse nikada nisu na strani Katnis. Ona je ikona pobune i ne prihvatanja sudbine koja joj je "uručena".

1. Hermiona Grendžer (Harry Poter)

Ona je pametnija od tebe. I zna to. I ne plaši se da ti to pokaže. Hermiona se našla na vrhu liste zbog neustrašive kombinacije pameti, lojalnosti i samopouzdanja. Nemamo što drugo da dodamo osim da "kaže se LeviOsa, a ne LevioSa".

Bonus video: