Sljedeći film Stiva Mekvina biće o Polu Robsonu

Režiser je najavio da radi na novom filmu koji će se ponovo baviti jednom bitnom figurom iz afroameričke istorije
71 pregleda 0 komentar(a)
Stiv Mekvin, Foto: Hitfix.com
Stiv Mekvin, Foto: Hitfix.com
Ažurirano: 20.11.2014. 14:52h

Nakon što je sa prošle dodijele Oskara odšetao sa tri nagrade, među kojima je i ona za najbolji film za njegov "12 Years A Slave" Stiv Mekvin se nije često pojavljivao u javnosti. Nakon duže medijske ćutnje, režiser je najavio da radi na novom filmu koji će se ponovo baviti jednom bitnom figurom iz afroameričke istorije, doduše poznatijom od Solomona Nortapa, čiju priču je pratilo njegovo prošlo ostvarenje.

Na dodjeli nagrada Hidden Heroes u Njujorku Mekvin je otkrio da će se njegov sljedeći film baviti Polom Robsonom, američkim sportistom, pjevačem i glumcem koji je imao bitnu ulogu u pokretu za građanska prava, piscem i ljubiteljem komunizma zbog čega se svojevremeno našao na crnoj listi Holivuda.

"Htio sam da napravim film o njegovom životu i nasljeđu odmah čim sam završio 'Hunger'. Ali jednostavno nisam imamo snage za to", otkrio je režiser za britanski "Guardian". On je kazao da za Robosona čuo još kao tinejdžer kada mu je komšija ukazao na članak o njemu.

"Bio je to članak o nekom crncu koji je u Velsu pjevao sa rudarima. Imao sam 14 godina, nisam znao ko je Pol Robson, bilo je čudno vidjeti crnog Amerikanca u Velsu. I naravno tada sam saznao da je ovaj čovjek nevjerovatno biće", ispričao je Mekvin.

Za sada nije poznato više detalja o njegovom predstojećem ostvarenju, osim što će glumac Hari Belafonte biti uključen na neki način.

Bonus video: