Bil Kozbi ponovo optužen za seksualno zlostavljanju, NBC ponovo otkazao sitkom

Portparolka NBC-a je prošle noći rekla da taj projekat "više nije u razvoju"
1 komentar(a)
Bil Kozbi, Foto: Shutterstock
Bil Kozbi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.11.2014. 07:46h

Televizija NBC (En-Bi-Si) saopštila je da je obustavila rad na sitkomu Bila Kozbija, pošto je već jedan projekat s njim ugašen pošto su se pojavili novi navodi protiv njega o seksualnom zlostavljanju.

Portparolka NBC-a je prošle noći rekla da taj projekat "više nije u razvoju".

Netfliks je ranije saopštio da odlaže najavljenu premijeru stend-ap nastupa Bila Kozbija, zakazanu za 27. novembar.

Nekoliko sati prije toga, glumica, TV voditeljka i foto-model Dženis Dikinson je u intervjuu za "Enternmejnt tunajt" optužila Kozbija da ju je seksualno napao 1982. godine u Kaliforniji poslije sastanka na hotelskoj večeri.

Dikinson je rekla da joj je Kozbi dao vino i pilulu u hotelskoj sobi i da se sjeća da ju je seksualno napao prije no što je izgubila svijest.

Kozbijev advokat je rekao da je to laž i da protivreči njenoj autobiografiji.

Dikinson je ranije izjavila da je o Kozbijevom napadu pisala u autobiografiji 2002, ali da su Kozbi i njegovi advokati nju i njenog izdavača primorali da izostavi taj dio teksta.

Kozbi nije osuđivan, a 2006. godine je postigao sudsko poravnanje s jednom ženom koja ga je optužila da ju je napao godinu ranije.

Još dvije žene su optužile Kozbija za seksualne nasrtaje, među njima i Barbara Boumen koja mu je preko Vašington posta uputila otvoreno pismo sa zahtjevom da prizna napade.

Skandal ugrožava reputaciju omiljenog američkog tate - 77-godišnjeg komičara baš kada planira povratak na scenu sa 35 zakazanih nastupa u SAD i Kanadi iduće godine.

Bilo je planirano da se sada otkazanim sitkomom kuće NBC, Kozbi vrati na mrežu na kojoj je 1980-ih godina ostvario veliki uspjeh s "Kozbi šouom".

Bonus video: