Učenici Gimnazije snimili film o ekologiji u Crnoj Gori

Rakočević je naglasila da je dokumentarni film pripremljen u okviru projekta "Zaštita životne sredine", koji je finansijski pomogla ambasada Njemačke u Crnoj Gori, u saradnji sa Gete institutom iz Beograda kroz PASCH program
61 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora-ekološka država?
Crna Gora-ekološka država?
Ažurirano: 12.11.2014. 16:44h

Učenici Gimnazije "Slobodan Škerović" snimili su kratak dokumentarni film "Crna Gora-ekološka država?" koji je sinoć prikazan u biblioteci škole.

Pedagogica i direktorka PASCH programa Vanja Rakočević kazala je da su na pretpremijeri bili učenici koji su radili na filmu i oni koji izučavaju njemački jezik u školi, roditelji i ambasadorka Njemačke Gudrun Elizabet Štajnaker.

Rakočević je kazala da su nakon gledanja filma razgovarali o filmskim radionicama koje je od šestog novembra do juče vodila Silke Beler, suosnivač i zaposlena u filmskoj producentskoj kući u Londonu “Glocal Films”.

Ona je istakla da je deset učenika imalo mogućnost da prođe kroz proces pravljenja filma, počev od osmišljavanja ideje i koncepta, pa do samog snimanja, ali i da su učili tehnike snimanja slike i zvuka, ali i načine na koji se prerađuje snimljeni materijal.

Kazala je da su autori filma učenici trećeg razreda Marko Vuksanović, Marko Tadić, Aleksandra Vukčević, Petar Ćeković, Nikola Kadić, Teodora Pavlović, Ivana Daković, Nina Blagojević, Milena Božović i učenica četvrtog razreda Iva Tuponja.

Rakočević je naglasila da je dokumentarni film pripremljen u okviru projekta "Zaštita životne sredine", koji je finansijski pomogla ambasada Njemačke u Crnoj Gori, u saradnji sa Gete institutom iz Beograda kroz PASCH program.

U okviru Festivala ekološkog filma „Eko Fokus“ danas u 18 sati u Kulturno informativnom centru "Budo Tomović" biće premijerno prikazan film gimnazijalaca.

Bonus video: