“Podvodni pejzaž” Irvina Masličića u Bijelom Polju

111 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2014. 10:56h

Izložba "Podvodni pejzaž" akademskog slikara Irvina Masličića otvorena je u petak, 07. novembra u galeriji Centra za kulturu u Bijelom Polju.

Otvarajući izložbu, potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Tufik Bojadžić govorio je o ciklusu 23 slike, dočaravaju likovni život mladog umjetnika iz Berana, koji dominantno slika morske i podvodne motive, a osim toga i planinske pejzaže. „Podvodni pejzaž“ Irvina Masličića je i svojevrsno ronilačko putovanje, slikarska istraga, a on na vrlo vješt način pliva plavim dubinama i to ekspresivno prenosi na slike. Riba je u slikarstvu ovog umjetnika metafora za temu slobode, neuhvatljivosti, nepostojanja bilo kojih granica, za beskrajnu mogućnost plave avanture u prostore nepoznatog. Na izloženim slikama u Bijelom Polju, prisutne su i one koje slikaju riječnu tematiku, zato što je on ne samo strastveni ronilac, nego i ribolovac, stanovnik grada na Limu. Na otvaranju izložbe u Bijelom Polju govorio je i umjetnik Irvin Masličić, koji je u interakciji sa moderatorom Miomirom Marošem predstavio svoje stvaralaštvo, otkrio otkuda interesovanje sjevernjaka za more i prenio utiske sa izložbi u Hrvatskoj.

Irvin Masličić rođen je u Beranama, gdje radi u Centru za kulturu kao likovni urednik i vodi kreativnu likovnu radionicu.

Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, u klasi profesora Radomira Tadića 2006. Godine. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Magistrant je istorije kulture na Istorijskom intitutu Crne Gore. Do sada je imao 7 samostalnih izložbi, 5 kolektivnih i bio učesnik 6 likovnih kolonija u Crnoj Gori i svijetu.

Izložba "Podvodni pejzaž" biće otvorena do 23. novembra.

Galerija

Bonus video: