MOJKOVAČKA FILMSKA JESEN

Glavne nagrade za Anu Sofrenović i Srđana Todorovića

Žiri festivala na čelu sa Slobodanom Marunovićem, specijalnu nagradu dodijelio je glumačkoj ekipi filma “Dvije povratne Titograd - Podgorica”, scenariste i reditelja Aleksandra Saše Radovića
0 komentar(a)
Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa, Ana Sofrenović, Foto: Ivan Savić
Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa, Ana Sofrenović, Foto: Ivan Savić
Ažurirano: 03.11.2014. 11:59h

Projekcijom filma “Atomski zdesna” Srđana Dragojvića sinoć je završeno trideset deveto izdanje festivala “Mojkovačka filmska jesen”.

Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu dodijeljena je Ani Sofrenović za, kako se navodi u obrazloženju žirija festivala, “snažan dramski izraz u tumačenju tragičnog i dostojanstvenog lika majke u filmu 'Dječaci iz ulice Marska i Engelsa' reditelja Nikole Vukčevića".

Srđan Torodrović, koji u filmu “Atomski zdesna” tumači lik Milana, dobitnik je nagrade za najbolju mušku glavnu ulogu.

Branka Stanić, prema mišljenju žirija, ostavarila je najbolju epizodnu rolu na ovogodišnjem festivalu, a nagrađena je za lik Lele u Vukčevićevom filmu.

Na ovogodišnjem festivalu dvojici glumaca dodijeljena je nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu. Prema ocjeni žirija tu nagradu ravnopravno dijele Sergej Trifunović za lik Miša u filmu “Mali Budo” reditelja Danila Bećkovića i Mišo Obradović za lik Fikija u filmu “Dječaci iz ulice Marksa i Enegelsa”.

Žiri festivala na čelu sa Slobodanom Marunovićem, specijalnu nagradu dodijelio je glumačkoj ekipi filma “Dvije povratne Titograd - Podgorica”, scenariste i reditelja Aleksandra Saše Radovića.

“Glumačka ekipa filma 'Dvije povratne Titograd - Podgorica' nam je zavjerenički, bez bilo kakve materijalne nadoknade, darivala neobičan, duhovit, nevin film i svjež estetski pogled na ljude i prostor u kojem živimo”, stoji u obrazloženju.