Karadžić: Mislim da će film "Gorčilo" osvojiti publiku

Film treba da bude završen početkom januara
146 pregleda 1 komentar(a)
Gorčilo, Foto: Privatna arhiva
Gorčilo, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 31.10.2014. 20:05h

Komedija vrcavog dijaloga ,,Gorčilo“, urađena po motivima kultne predstave „Jesi li to doša’ da me vidiš", a koja se bavi mentalitetskim okvirima crnogorskog sela i njegovim apsurdima u 1968, predstavljena je preksinoć u vinariji ,,Di Vino" u Budvi.

Prikazan je trejler sa prvih sedam snimanja filma, koji je pod rediteljskom palicom Milana Karadžića završen za svega 28 dana u Ceklićima blizu Cetinja, a ovu video najavu prisutni su doživjeli kao veoma zanimljivu i duhovitu.

Reditelj je, zadovoljan urađenim, istakao da se prekretnice vezane za '68. reflektuju i prelamaju kroz priče glavnih junaka, bez obzira na to što se radnja odvija u zabačenom crnogorskom selu. Milan Karadžić ističe da je u odnosu na predstavu, koju je po istom tekstu režirao prije 24 godine, filmski scenario pretrpio značajne promjene.

„Priča je vrlo zaoštrena, žestoka je, dok je u pozorišnom obliku više bila literarna... Ova priča ima i trilera i komedije, ljubavnih momenata, romantičnih i duhovitih. Tu je i triler sa čovjekom koji se poslije 20 godina vraća sa Golog otoka... Naravno, tu su i porodični odnosi. Priča je vrlo slojevita, ali ono što je važno, vrlo je pitka, duhovita, dobar je i jezik, likovi su koloritni. Mislim da. će osvojiti publiku", kazao je Karadžić.

Glumac Mima Karadžić kaže da su veoma zadovoljni urađenim.

„Film sada treba da preživi postprodukciju, tonsku obradu, montažu... Mislim da ćemo uspjeti da završimo do 10 11. janura, premijera će biti u 'Splendidu’, a kasnije u svim gradovima Crne Gore i po regionu. U svakom slučaju, ova ekipa je napravila veliki podvig", kazao je Karadžić.

Predstavljanju filma prisustvovala je Dubravka Drakić, koja u njemu glumi, te predstavnici Ministartva turizma, Prijestonice Cetinje i Opštine Budva na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Rađenovićem.

Bonus video: