BIĆE I NAGRADA

"Dječaci" otvorili 39. Mojkovačku filmsku jesen

39. Mojkovačku filmsku jesen otvorio je potpredsjednik Vlade Duško Marković
1 komentar(a)
Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa
Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa
Ažurirano: 30.10.2014. 09:03h

39. Mojkovačka filmska jesen počela je sinoć projekcijom filma “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa”, reditelja Nikole Vukčevića.

Tokom naredna četiri dana Mojkovčani će moći da vide i filmove “Mali Budo”, ostavarenje Danila Bećkovića, “Dvije povratne Titograd- Podgorica”, koji je režirao Aleksandar Radović , “Mamula” , reditelja Milana Todorovića i “Atomski zdesna” Srđana Dragojevića.

Žiri u čijem su sastavu Slobodan Marunović, Mirjana Medojević i Goran Bjelojević na kraju festival dodijeliće nagrade za najbolju mušku i žensku glavnu i epizodnu ulogu. Tokom ovogodišnje Mojkovačke filmske jeseni publika će u prilici da vidi dokumentarni film “Domovina se ne bira- Radosav Rotković”, autora Mirka Jakovljevića, ali i izložbu skulptura Ljubodraga Bata Mrdovića.

39. Mojkovačku filmsku jesen otvorio je potpredsjednik Vlade Duško Marković.

„Od svog postojanja do danas Festival je doživio brojne transformacije i uspješno odgovorio svim izazovima koje je pred njim postavljalo vrijeme. Postao je prepoznatljiv Festival glumačkih ostvarenja i jedan o glavnih stožera razvoja kulture na sjeveru naše države", kazao je on.

Podsjećajući na predhodnih 39 godina postojanja Festivala, direktor Centra za kulturu Rodoljub Ćorić kazao je da će ove godine publika projekcije pratiti u renovinarnoj Sali sa modrenizovanom opremom.

“Mojkovački hram kulture nije više ruinirana zgrada, naša tehnika nije iz prošlog vijeka i očekuju vas nedjeljne projekcije,odnosno – čuvena rečenica iz "Maratonaca" – “Bioskop opet radi!” Festival filma koji udahne život našem gradu donijeće vam opet nove priče sa filmskog platna, priče o ljudskim sudbinama, pokazaće se majstori glume, kadra, montaže, režije”, rekao je Ćorić.