VELIKA MUZIČKA PRIČA

Skorseze producira film o bendu "Grateful Dead"

Pedeseta godišnjica biće prilika da slavimo sa našim fanovima i ne možemo da dočekomo da sa njima podijelimo i ovaj film”, navodi se u zajedničkoj izjavi Leša, Vira, Harta i Krojcmana
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2019. 03:34h

Čuveni režiser Martin Skorseze produciraće dokumentarni film o “Grateful Dead” u čast 50. godišnjice kultnog benda. 

Reditelj filma koji će se pojaviti naredne godine, kada bend i slavi jubilej, je Amir Bar-Lev, poznat po filmovima “Tillman Story” i “Happy Valley”, a arhivista “Grateful Dead”, Dejvid Lemije biće muzički supervizor filma.

Projekat koji još nema ime obuhvatiće nikad do sada viđene snimke koncerata i iz bekstejdža, kao i nove intervjue sa preživjelim članovima Filom Lešom, Bobom Virom, Milujem Hartom, Bilom Krojcmanom i drugima iz kruga “Grateful Dead”. 

“Milioni priča ispričano je o 'Grateful Dead' tokom godina. Povodom naše predstojeće 50. godišnjice, mislili smo da je možda vrijeme da i mi ispričamo svoju priču i Amir je savršen čovjek da nam pomogne da to i uradimo. Nepotrebno je reći, počastvovani smo zbog saradnje sa Martinom Skorsezeom.

Od filma 'Last Waltz' do 'George Harrison: Living In The Material World', od Boba Dilana i Roling Stounsa, on je napravio neke od najvećih muzičkih dokumentaraca ikada snimljenih sa nekima od naših omiljenih umjetnika i mi smo počastvovani što je uključen i u ovaj projekat.

Pedeseta godišnjica biće prilika da slavimo sa našim fanovima i ne možemo da dočekomo da sa njima podijelimo i ovaj film”, navodi se u zajedničkoj izjavi Leša, Vira, Harta i Krojcmana. 

Skorseze je izjavio da su “Grateful Dead” uvijek bili “više od benda, kao neka posebna planeta naseljena milionima odanih obožavalaca”, napominjući da je srećan što se snima film o njima i da je ponosan što je dio projekta za koji vjeruje da će imati sjajan soundtrack koji će privući širu pažnju. 

Sastav “Grateful Dead” ofomljena je 1965. godine u Palo Altu, u komuni “Vesela spadala” pisca Kena Kizija, sa ranim zvukom u kojem su se podjednako miješali uticaji LSD-a i ritma i bluza. Muzika grupe bila je uzbudljiva i eklektička mješavina tada popularnog psihodeličnog roka, kantrija, gospela... 

Galerija