Kako je scenarista "Simpsonovih" zamislio posljednju epizodu

I dok se na američkoj televiziji trenutno emituje 25. sezona ove serije, fanovi svakoga dana otkrivaju nove interesantne činjenice o njoj, a među posljednjima je tvrdnja da su “The Simpsons'” predvidjeli krizu sa ebolom još 1997.
0 komentar(a)
Simpsonovi, Foto: Beta/AP
Simpsonovi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.10.2014. 16:00h

Scenarista i producent Alfred Ernest, poznatiji kao Al Džin, inače kreator najpopularnijeg i najpoznatijeg crtanog filma “The Simpsons'” u razgovoru za Cinema Blend kazao je da će popularni serijal o porodici iz Springfilda uprkos tome što se emituje već 25 godina, jednom morati da se završi.

“Postoji ideja o posljednjoj epizodi koju odavno imam u glavi, a prema kojoj bi se svi spremali da idu na božićnu proslavu i onda bi završili na onoj božićnoj proslavi koja se dogodila u prvoj epizodi pod nazivom 'Simpsons Roasting on an Open Fire'. Tako bi cijela serija završila u začaranom krugu bez kraja. Mislim da bi to bilo super”, otkrio je on.

Al Džin je dodao da bi to po njemu bio savršeni način da se nastavi emitovanje crtanog filma, čija je prva epizoda prikazana 1989. godine.

Ipak, mnogi smatraju da i ako dođe do kraja serijala, to neće biti na ovaj način, jer u tom slučaju kreator Barta, Homera, Lise i drugih, ne bi tako lako otkrio plan.

“Mislim da smo najbolje ocijenjena serija na mreži, tako da je malo vjerovatno da će njen kraj doći u skorije vrijeme”, istakao je na kraju razgovora Al Džin.

I dok se na američkoj televiziji trenutno emituje 25. sezona ove serije, fanovi svakoga dana otkrivaju nove interesantne činjenice o njoj, a među posljednjima je tvrdnja da su “The Simpsons'” predvidjeli krizu sa ebolom još 1997. godine.

Naime u epizodi pod nazivom “Lisa's Sax”, Mardž predlaže bolesnom Bartu da pročita knjigu “Radoznali Džordž i virus ebole”, a on nakon toga na papiru crta viziju apokalipse.

Ipak, fanovi zdravog razuma insistiraju na tome da su se kreatori Simpsonovih tokom 25 godina emitovanja dotakli gotovo svake moguće teme, pa je epizoda sa ebole i eskaliranje ovog virusa tokom ove godine zapravo koincidencija.

Bonus video: