Kristijan Bejl u ulozi Stiva Džobsa

Bejl (40) je poznat po ulozi Brusa Vejna u nekoliko nastavaka filma "Betmen". Počeo je karijeru s 13 godina, ulogom u filmu Stivena Spilberga "Carstvo sunca" (Empire of the sun) iz 1987. godine
2 komentar(a)
Kristijan Bejl, Foto: Screenshot (YouTube)
Kristijan Bejl, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 24.10.2014. 20:23h

Britanski glumac Kristijan Bejl igraće Stiva Džobsa u novom filmu o osnivaču američke kompanije Apple, prenose američki tabloidi.

"Bio nam je potreban najbolji glumac, a to je on (Bejl). Odličan je", rekao je scenarista filma Aron Sorkin.

Prema njegovim riječima, Bejlu nije bila potrebna audicija već je poslije kratkog sastanka odlučeno da igra tu "veoma složenu ulogu".

"U filmu će biti dijaloga koliko ga ima u tri filma", rekao je Sorkin.

Mediji su naveli da je uloga ranije predložena Leonardu DiKapriju koji ju je odbio jer igra u novom filmu Alehandra Gonsalesa Injaritua "Povratnik" (The Revenant) koji izlazi 2016. godine.

U konkurenciji su bili i Bredli Kuper i Met Dejmon.

Bejl (40) je poznat po ulozi Brusa Vejna u nekoliko nastavaka filma "Betmen". Počeo je karijeru s 13 godina, ulogom u filmu Stivena Spilberga "Carstvo sunca" (Empire of the sun) iz 1987. godine.

Pozitivne kritike pobrao je ulogama u filmovima "Američki psiho" iz 2000. godine i "The Machinist" iz 2004. godine, za koju je morao da smrša oko 30 kilograma.

Džobs (1955-2011) bio je jedan od osnivača i glavni rukovodilac kompanije Apple. Smatran je jednom od vodećih ličnosti u industriji računara i zabave.

Bonus video: