Serija "Jedne letnje noći" snimana i u Crnoj Gori: Herceg Novi kao Venecija

2021 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2014. 16:37h

Kadrovi serije "Jedne letnje noći" prema romanu Mirjane Jakovljević Mir-Jam i reditelja Ivana Stefanovića snimani su danas na hercegnovskom trgu Belavista u Starom gradu.

"Više puta smo odlagali početak snimanja, ali smo uspjeli da napravimo priču koja je možda najraskošnija od svih rađenih do sada prema djelima Milice Jakovljević, jer se radnja dešava u Beogradu, na moru, u Veneciji i na brodu", kaže Stefanović i dodaje da je serija smještena u 1935. godinu što podrazumijeva dobar kostim, mnogo statista i brojnu ekipu mladih glumaca.

"Ambijent i mediteransku arhitekturu imamo na najljepši način našli smo na hercegnovskoj Belavisti koja će u seriji biti venecijanski trg”, pojasnio je organizator Sreten Mijović.

Osim u Herceg Novom, snimano je i u Kotoru, Tivtu, i Perastu dvadesetak dana, a biće nastavljeno u Beogradu.

Vaja Dujović i Milena Radulović tumače glavne uloge, a seriji glume i Bojan Perić, Mina Lazarević, Zoran Cvijanović, Igor Đorđević, Frano Lasić.

Mir-Jam je na sebi svojstven način u ovoj knjizi ispričala ljubavnu priču, s mnogo zapleta, neizvjesnosti, ali sa srećnim završetkom.

Krinku i Lolu, dvije rođene sestre, život nije mazio. Ali njima to nije smetalo da izrastu u lijepo vaspitane, pametne i odgovorne djevojke, ponos svojih roditelja. Za nagradu, otac ih je poslao na more. I tu počinju dvije ljubavne priče, podjednako zanimljive, s neočekivanim zapletima i krajem...

Serija će za gledaoce u Srbiji i Crnoj Gori biti emitovana na TV Prva od marta naredne godine.

Ovo je peta ekranizacija jednog od romana Mirjane Jakovljević, druga u režiji Ivana Stefanovića. Ogroman uspjeh koji je doživio ,"Ranjeni orao" kao nešto apsolutno novo što se pojavilo u tom trenutku, uticao je na to da se nastavi sa ekranizacijama romana ove književnice.

Galerija

Bonus video: