Misterija Tvin Piksa se nastavlja, na malim ekranima 2016.

Prethodnih dana Dejvid Linč i Mark Frost su zaintrigirali ljubitelje serije tvitovima sa citatom iz serije
2 komentar(a)
Lora Palmer, Foto: Screenshot (YouTube)
Lora Palmer, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 06.10.2014. 19:10h

Dejvid Linč najavio je da će režirati devet novih epizoda kultne serije Tvin Piks (Twin Peaks).

Serija će se na američkoj kablovskoj mreži Šoutajm (Showtime) emitovati 2016. godine, prenose svjetski mediji.

Prethodnih dana Dejvid Linč i Mark Frost su zaintrigirali ljubitelje serije tvitovima sa citatom iz serije “Dear Twitter Friends: That gum you like is going to come back in style! #damngoodcoffee”.

A danas je i zvanično potvrđeno - jedna od, tvrde publika i kritika, najboljih serija svih vremena, vratiće se na male ekrane u devet epizoda. “Misteriozan i veoma poseban svijet Tvin Piksa vuče nas ponovo k sebi”, naveli su Linč i Frost, tvorci serije, u svom zajedničkom saopštenju.

“Veoma smo uzbuđeni! Neka šuma bude s vama”, našalili su se oni. Linč planira da režira svih devet epizoda, a ko će igrati uloge još uvijek nije poznatno. On je uz saopštenje dodao i video sa Lorom Palmer, u kojem se najavljuje da će radnja serije biti smještena 25 godina poslije događaja iz ranijih epizoda.

Snimanje novih epizoda trebalo bi da počne tek sljedeće godine. “Šta još mogu da kažem - ‘Tvin piks’ Sa Dejvidom Linčom i Markom Frostom na ‘Showtimeu’ 2016. godine”, navodi u saopštenju Dejvid Nevins, predsednik “Showtime” mreže. “Da citiram agenta Kupera: ‘Nemam pojma gdje će nas ovo odvesti, ali osjećam da će to biti nešto divno i čudno.’” Šoutajm je najavio i da će prije premijere novih epizoda reprizirati stare. Originalna serija imala je dvije sezone i 30 epizoda koje su premijerno emitovane 1990. i 1991. godine, prije nego što je ABC otkazao dalje snimanje. Zanimljivo je da je, ne tako davno, u avgustu ove godine, Linč govorio o mogućem nastavku serije. Prilikom objavljivanja specijalnog Blu-rej izdanja “Twin Peaks: The Entire Mystery”, Linč je na pitanje da li postoji šansa da vidimo šta se novo dešava u svijetu Tvin Piksa, odgovorio: "U nekom drugom životu - da!”

Bonus video: