Filmovi Birdman i The Look of Silence favoriti za Zlatnog lava

Ovogodišnjim festivalom dominirali su filmovi koji se bave ratnom tematikom
55 pregleda 0 komentar(a)
Majkl Kiton, Foto: Reuters
Majkl Kiton, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.09.2014. 11:28h

Filmovi "Birdman" s Majklom Kitonom u glavnoj ulozi i ostvarenje "The Look of Silence" favoriti su za Zlatnog lava koji che večeras biti dodijeljen na zatvaranju 71. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji - Mostri. "Birdman" je crna komedija meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injarutua, poznatog po filmovima "21 gram" i "Vavilon". Pored Kitona u filmu "Birdman" igraju Evdard Norton, Zek Galifijanakis i Naomi Vots.

Drugi favorit je "The Look of Silence" reditelja Džošue Openhajmera. Italijanskoj i stranoj kritici se dopao film o antikomunističkom krvoprilichu 1965. godine u Indoneziji.

Ovogodišnjim festivalom dominirali su filmovi koji se bave ratnom tematikom.

Al Paćino (74), dobitnik Zlatnog lava 1994. za cjelokupnu karijeru, bio je prisutan s dva filma "The Humbling" Barija Levinsona koji se prikazuje van konkurencije i "Manglehorn", Dejvida Gordona Grina u kome igra ekscentričnog čovjeka koji pokušava da izađe na kraj sa zločinom iz prošlosti koj ga proganja. Filmski festival u Veneciji, koji je počeo 27. avgusta, najstariji je međunarodni filmski festival u svijetu, osnovan 1932. godine

Bonus video: