uskoro porođaj

Čelsi Klinton prestaje da radi kao reporterka NBC-a

Čelsi Klinton je izrazila zahvalnost NBC-u zbog prilike da radi na pričama iz serijala "Napraviti razliku"
79 pregleda 0 komentar(a)
Čelsi Klinton, Foto: Shutterstock
Čelsi Klinton, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.08.2014. 09:16h

Čelsi Klinton rekla je u petak da više neće raditi kao reporterka za televiziju NBC News zbog zauzetosti u Klinton fondaciji i skorog porođaja.

Ćerka bivšeg predsjednika SAD Bila Klintona i bivše državne serketarke Hilari Klinton radila je za NBC od 2011, povremeno radeći priče o ljudima i organizacijama koje se bave javnim radom. Portal Politiko (Politico) ranije je izvijestio da joj je plata 600.000 dolara godišnje.

Čelsi Klinton je izrazila zahvalnost NBC-u zbog prilike da radi na pričama iz serijala "Napraviti razliku" (Making a Difference).

Dvije njene priče emitovane u januru bavile su se obrazovnim programima za neprivilegovane.

Njena reporaža o radu glumca Džefa Bridžisa na programu pomoći hranom siromašnoj djeci emitovana je 1. avgusta, a priča o programu školskih obroka za siromašnu djecu u Nju Meksiku trebalo bi da se emituje u nedjelju.

Odlaskom Čelsi Klinton s NBC-a uklonjene su nelagode zbog toga što bi radila za televiziju u vrijeme predizborne kampanje za predsjednika SAD 2016. u kojoj će možda učestvovati njena manjka Hilari.

NBC je vodio računa proljetos da se njene priče ne poklapaju s izvještavanjem o promociji knjige Hilari Klinton, kako bi se izbjegao mogući sukob interesa.

Ta televizija nije odgovarala na kritike kada su se pojavili navodi o plati Čelsi Klinton.