Igra prijestola favorit za 66. dodjelu nagrada Emi

Visokobudžetna HBO serija Igra prijestola ove godine ima čak 19 nominacija
82 pregleda 0 komentar(a)
Igra prijestola, Foto: HBO
Igra prijestola, Foto: HBO
Ažurirano: 25.08.2014. 13:52h

Serije Igra prijestola, Na putu prema dolje, Pravi detektiv i Narandžasta je nova crna veliki su favoriti za ovogodišnje nagrade Emi koje će biti dodijeljene danas u Los Anđelesu.

Na 66. dodjeli Oskara američke televizije u Pozorištu Nokia biće odana počast legendarnom Robinu Vilijamsu, jednom od najboljih glumaca svoje generacije, koji je počinio samoubistvo 11. avgusta.

Visokobudžetna HBO serija Igra prijestola ove godine ima čak 19 nominacija. Kultna serija Na putu prema dolje, proglašena najboljom dramskom serijom prošle godine, pored ostalog, ponovo je nominovana u kategoriji za najboljeg glumca te najboljeg sporednog glumca i glumicu.

U kategoriji najboljega glumca Brajan Kranston već je triput dobio nagradu za ulogu od raka oboljelog profesora hemije koji postaje proizvođač i prodavač metamfetamina. Nadmeće se sa Džefon Danijelsom, nagrađenim prošle godine za dramsku seriju Redakcija.

Iz kriminalističke serije Pravi detektiv nominovana su oba glavna glumca - Metju Mekonahi i Vudi Harelson.

Uz prošlogodišnju pobjednicu Kler Danes (Domovina), za Emi za najbolju glumicu konkurišu Lizi Kaplan (Masters of Sex), Keri Vašington (Skandal) i Robin Rajt (Kuća od karata).

Potpredsjednica, Teorija velikog praska, Louie, Silicon Valley te Narandžasta je nova crna nominovane su u kategoriji humorističkih serija.

Bonus video: