Čudesna Crna Gora - druga epizoda: U posjeti vili "Galeb"

"Čudesna Crna Gora" je emisija koja se radi u sklopu projekta Amazing Montenegrins koji ostvaruju mediji i Portonovi kao strateški partneri
55 pregleda 0 komentar(a)
Vila Galeb, Foto: Slavica Kosić
Vila Galeb, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 05.08.2014. 11:59h

O ljepoti Crne Gore ispričano je mnogo priča, ispjevano mnoštvo pjesama i napisan veliki broj knjiga. Velika i snažna tradicija naše zemlje, gostoprimljivost i srdačnost našeg naroda, svrstali su Crnu Goru u jedno od najljepših svjetskih destinacija.

Emisija "Čudesna Crna Gora", koja je se emituje svake druge srijede u 21:35h, prikazauje neobična mjesta, događaje, talentovane ljude, običaje i legende, koji su zanimljivi crnogorskoj javnosti, ali i turistima koji odmaraju na našem primorju i one koji su na planinama.

"Čudesna Crna Gora" je emisija koja se radi u sklopu projekta Amazing Montenegrins koji ostvaruju mediji i Portonovi kao strateški partneri.

U drugoj epizodi emisije "Čudesna Crna Gora", koja je na programu u srijedu 6. avgusta, vodimo vas u obilazak vile ''Galeb'' u Igalu. Ova, bivša ljetnja rezidencija doživotnog predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita, nedavno je ponovo otvorena za posjetioce. Pričom i slikama vodimo vas na lice mjesta. Imaćete priliku da saznate kad je i zbog čega sagrađena vila, da vidite kako je izgledao predsjednički apartman, Titovo i Jovankino kupatilo, radni kabinet itd. Saznaćete gdje je Tito volio da provodi vrijeme i kako, a čovjek koji se sjeća vremena kada je Tito dolazio u Herceg Novi, otkriće vam mnogo zanimljivih detalja iz tog perioda.

Tokom narednih šest mjeseci u ovoj emisiji objavljivati će se priče o prirodnim biserima Crne Gore od kojih su neki još nepoznati i nedirnuti, crnogorskoj kuhinji, istorisjkim pričama, legendama, talenotvanim ljidima i njihovim životnim sudbinama. Saznajte šta to Crnu Goru čini čudesnom, upoznajte mjesta i ljude koji žive između planina i mora!

Bonus video: