Čudesna Crna Gora – nova emisija na TV Vijesti

Ideja je da kroz neobične priče građani i turisti saznaju nešto nepoznato o poznatom kraju, jer mnoštvo je „sakrivenog blaga“ o kojem se malo zna
97 pregleda 2 komentar(a)
Boka kotorska, Foto: Arhiva "Vijesti"
Boka kotorska, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.07.2014. 07:22h

O ljepoti Crne Gore ispričano je mnogo priča, ispjevano mnoštvo pjesama i napisan veliki broj knjiga. To je i tema nove emisije koja će biti emitovana na TV Vijesti. Emisija „Čudesna Crna Gora“ - koja počinje večeras, 23. jula, u 21.35h, a emitovaće se svake druge srijede na TV Vijesti - prikazaće neobična mjesta, događaje, talentovane ljude, običaje i legende, koji će biti zanimljivi crnogorskoj javnosti, ali i turistima koji odmaraju na crnogorskom primorju i one koji su na planinama.

„Čudesna Crna Gora“ je emisija koja se radi u sklopu projekta Amazing Montenegrins, koji ostvaruju mediji i Portonovi kao strateški partneri.

Emisija se sastoji od dvadesetominutnih epizoda, koje su podijeljene u tri serijla.

Prvi serijal prikazaće neobično lijepa, a manje poznata mjesta na crnogroskom primorju i kontinentalnom dijelu Crne Gore. Ideja je da kroz neobične priče građani Crne Gore saznaju nešto nepoznato o poznatom kraju, a turisti se upoznaju sa čudesnim mjestima, koja se možda ne nalaze na prvim stranama tursitičkih vodiča, jer mnoštvo je „sakrivenog blaga“ o kojem se malo zna.

"Tako gledaoce već u prvoj epizodi očekuje zanimljiva priča o malom mjestu u Boki kotorskoj – Risnu. Nedaleko od moderne slike Risna, plaža i mora, na lokalitetu Carine već 14 godina traju arheološka istraživanja, za koja mnogi ne znaju", navodi se u saopštenju.

Drugi serijal je posvećen hrani, bilo da su autentična jela u pitanju ili jela koja stižu iz okruženja. "Predstavićemo vam kulinarske specijalitete i različite vrste kuhinja, od primorske do onih u najsjevernijem dijelu Crne Gore. Kroz ovaj serijal prikazaćemo vam kako se pripremaju razna jela – kako se tuče kačamak, spremaju razne vrste riba, pravi heljdopita i sl., a sve ćemo to 'začiniti' zanimljivim pričama karakterističnim za područje u kojem se jelo sprema, kao i zanimljivostima koje su vezane za samo jelo", stoji u najavi.

Posljednji serijal predstaviće talentovanu djecu i mlade ljude iz Crne Gore, jer se "naša država može pohvaliti velikim brojem mladih talenata iz različitih oblasti, a za većinu njih javnost nije čula niti ih zvanične institucije podržavaju".

Urednica emisije je Ana Popivoda, novinarka informativne redakcije TV Vijesti i autorka nekoliko sličnih projekata.

Bonus video: