"Avenija Brazil" od četvrtka na TV Vijesti

Prava na emitovanje prodata su u više od 100 zemalja, a serija je prevedena na 20 jezika
242 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2014. 10:22h

Od četvrtka 12. juna od 17.05 sati Televiziji Vijesti radnim danima možete pratiti najgledaniju brazilsku seriju, koja je postala svjetski fenomen - "Avenija Brazil".

Prava na emitovanje prodata su u više od 100 zemalja, a serija je prevedena na 20 jezika.

Uzbudljiva životna priča mlade Nine, koja se sveti maćehi jer joj je oduzela pravo na srećno djetinjstvo opčinila je i predsjednicu Brazila, Dilmu Rusef, koja je odložila sve sastanke predviđene za taj dan, kako bi uživala u njenoj spektakularnoj završnici. O uspjehu telenovele u zemlji proijekla svjedoči i činjenica da je njeno finale bilo tema o kojoj se te večeri najviše govorilo na društvenoj mreži Twitter.

"Avenija Brazil" počinje opisom života dobrodušne djevojčice Rite, koja živi sa ocem i koristoljubivom maćehom Karminjom. Nakon smrti Ritinog oca, Karminja šalje djevojčicu da živi na otpadu jer joj je smetala u planovima da se obogati. Rita tamo teško radi po naredbama starca Nila, ali upoznaje dječaka Batutu koji je odvodi da živi sa drugom djecom na smetlištu. Batuta postaje njena prva ljubav, ali Ritu nedugo potom, usvaja bogata porodica i mijenja joj ime u Nina. U međuvremenu, Karminja koja se udala za slavnog fudbalera Tufoa, usvaja Batutu i mijenja mu ime u Žoržinjo...

Ono što ovu seriju čini posebno zanimljivom jeste činjenica da je velika pažnja posvećena fudbalu. Glumac Murilo Benisio, koji u seriji glumi slavnog fudbalera, mjesec dana je trenirao u društvu brazilske fudbalske zvijezde Klaudija Adaa kako bi što realnije tumačio svoju ulogu. Dok je sa jedne strane serija poslužila kao dobra promocija za svjetsko prvenstvo u fudbalu koje se ove godine održava u Brazilu, sa druge ga je "potukla“ u gledanosti gdje je u novembru mjesecu prošle godine duplo više ljudi gledalo telenovelu nego jedno od najvažnijih južnoameričkih fudablskih kupova.

Galerija

Bonus video: