Snima se druga sezona “Dojč caffe”: Nove epizode na jesen

Reditelj Miloš Radunović zadovoljan je dinamikom rada na novoj sezoni i ističe da uživa u kreativnom procesu stvaranja ove serije
733 pregleda 9 komentar(a)
Dojč caffe, Foto: Privatna arhiva
Dojč caffe, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.08.2018. 19:15h

Nove epizode prvog crnogorski sitkoma - “Dojč caffe” uveliko se snimaju, nakon pauze od gotovo godinu, nastale iz tehničkih, operativnih, a ponajviše finansijskih razloga.

Scenarista „Dojč caffea“ je pisac Stefan Bošković, reditelj druge sezone je Miloš Radunović, dok je izvršni producent Ivan Đurović.

U drugoj sezoni serije „Dojč caffe“ tri prijatelja se bore da održe u životu istoimeni pub, i smišljaju razne događaje ne bi li privukli goste, koji u njihove živote donose razne uvrnute zaplete i nemoguće situacije koje rezultiraju scenama punim smijeha, kako ispred kamere tako i iza nje.

Glavne uloge tumače Dušan Kovačević i Mišo Obradović, a pojačanje u ovoj sezoni je mladi crnogorski glumac Vule Marković. Dio ekipe i ove sezone su Ljubica Barać Vujović, Andrea Mugoša, Branimir Popović, Julija Milačić...

Reditelj Miloš Radunović zadovoljan je dinamikom rada na novoj sezoni i ističe da uživa u kreativnom procesu stvaranja ove serije.

“Maratonska snimanja su uvijek naporna, posebno u ekstremnim vremenskim uslovima - svima nam smeta vrućina, ali dobra atmosfera na setu i odlična ekipa čine da sve to pada mnogo lakše, ide brže i da svi uživamo. Jedva čekam finalni proizvod i naravno - reakcije publike, jer mislim da svi zajedno stvaramo nešto što zaista ima potencijala da zaživi i da se dopadne publici“, ispričao je Radunović.

Andrea Mugoša, koja igra Unu, Simonovu djevojku, ne krije da se raduje novim epizodama i snimajućim danima koji su pred njima.

“Moram priznati da sam se uželjela ovog tempa i atmosfere na setu. Nova sezona donosi još bolju priču, nove zaplete i rasplete, veliki broj gostujućih glumaca, a Simon i Una ne prestaju da iznenađuju svojim ljubavnim problemima, ali ni rješenjima, koja uzrokuju još komplikovanije odnose i situacije. Svašta se dešava ovih dana u našem ‘Dojč caffeu’, vjerujem da će gledaoci uživati u novim epizodama“, sigurna je Mugoša. Za Juliju Milačić snimanje „Dojč caffea“ je uvijek zadovoljstvo, jer je prije svega crnogorski proizvod.

“Takođe se radujem snimanju zbog energije koja plijeni pozitivom i mnoštvom plemenitih osjećanja. Naravno da mi je prijatno, kolege su fantastične i zbog stila koji igramo iliti komedije, osmijeha na licima tokom snimanja ne fali. Nažalost, kod nas sve prođe kroz lošu kritiku jer mi ne znamo drugačije. Publika, posebno ‘umjetnička’, rijetko podržava kolege i svi bi to mnogo bolje. Ne razmišlja se o tome koliko novca se uložilo niti kroz šta je sve Dušan prošao da bi se uopšte snimila serija. Zaboli ta hladnoća i ignorisanje truda koji je golem što se ovog projekta tiče, tako da...

Uprkos svemu tome, iskreno se nadam da će navijati za nas i bodriti, oprostiti greške i voljeti, ovaj maleni, ali bitan projekat za Crnu Goru. Ne kažem da treba da se podržava kič niti površno ispričana priča jer istinski smatram da ‘Dojč caffe’ jeste sve sem to“, izjavila je Milačićeva.

Mladi glumac Petar Vlahović koji je prošle godine nagrađen za najbolju epizodnu ulogu u predstavi „Učene žene“ na 14. Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću, igraće u drugom serijalu “Dojč caffea”.

„Neizmjerno mi je zadovoljstvo što sam dio prvog crnogorskog sitkoma. Ovo je projekat sa dobrom energijom, odličnom ekipom i izuzetnim glumcima. Crnoj Gori definitivno treba još ovakvih projekata“, smatra Vlahović.

Kao i prethodna, i nova sezona donosi veliki broj gostujućih glumaca kako iz zemlje, tako i iz regiona, među kojima su Vanja Nenadić, Hristina Popović, Mima Karadžić, Ornela Vištica, Marija Đurić, a u epizodnim ulogama pojavljivaće se neke javne ličnosti koje nemaju puno veze sa glumom. Jedna od njih je i proslavljeni crnogorski fudbaler Dejan Savićević. Snimanje druge sezone će trajati do polovine septembra, a emitovanje novih epizoda se očekuje već na jesen.

Bonus video: