Jelena Kikić o "Budvi na pjenu od mora": Glumački izlet bez prakse

"Manekenstvom se bavim od 16. godine. Bilo mi je zanimljivo da poziram ispred fotoaparata i radim revije. To volim i danas."
796 pregleda 5 komentar(a)
Jelena Kikić, Foto: Facebook
Jelena Kikić, Foto: Facebook
Ažurirano: 19.04.2014. 14:36h

Crnogorska publika Jelenu Kikić upoznala je kao Dijanu u seriji “Budva na pjenu od mora”, ali malo njih zna da gluma nije njena profesija, jer joj je na prvom mjestu novinarski posao, odnosno emisija “Vino i vinogradarstvo” koja se emituje na televiziji B92, a kada ima slobodnog vremena bavi se i manekenstvom.

Ona je u razgovoru za “Vijesti” otkrila kako je dobila ulogu u crnogorskoj seriji, s obzirom na to da nije imala ranijih glumačkih iskustava.

“Producenti serije 'Budva...' su me vidjeli u emisiji 'Vino i vinogradarstvo', pošto su i oni veliki ljubitelji vina, pa su me pozvali na kasting. Nisam bila samo ja u opciji za ulogu Dijane, već je bilo još nekoliko djevojka”, objasnila je ona. Kikić dodaje da je nakon proba nekoliko manjih scena i snimanja istih u pozorištu “Boško Buha”, izabrana ona.

“Sada se serija u Srbiji ne emituje, pa jedva čekam da počne pošto nisam pogledala ni jednu epizodu i ne znam kako je ispalo”

“Iskreno, nije bilo nikakve prakse, već je bukvalno bilo moje vatreno krštenje. Upalila se kamera i krenuli smo, ali eto ja sam slobodna pred kamerama pošto sam dugo u tome zbog novinarstva i manekenstva, pa nisam imala tremu i sve je išlo spontano, bez ikakvih problema”, prepričava novinarka.

Kikić ističe da nije pronašla puno sličnosti sa likom koji igra, ali joj je zbog toga posao bio zanimljiviji.

“Možda sam slična po tome što sam i ja avanturista kao Dijana, ali nekako mi nije bila toliko bliska da osjetim da sam ja takva. Ima neke karakterne osobine koje su mi se svidjele, ali taj način života mi nije bio blizak, pa mi je to bio veći izazov”, pojasnila je ona.

Novinarka i manekenka je otkrila i da je ranije sezone serije gledala prije nego što je postala dio nje, ali i da sebe na malim ekranima još nije vidjela.

“Sada se serija u Srbiji ne emituje, pa jedva čekam da počne pošto nisam pogledala ni jednu epizodu i ne znam kako je ispalo”, kaže Kikić. Pored novinarskog rada ona ističe da ima dovoljn slobodnog vremena za druge projekte, pa je uvijek raspoložena za saradnju i nove emisije, ali i za revije.

“Manekenstvom se bavim od 16. godine, ali sam ga i tada doživljavala kao hobi. Bilo mi je zanimljivo da poziram ispred fotoaparata, da se slikam i radim revije. To volim i danas, evo nedavno sam radila na beogradskom Fashion Weeku”, ispričala je novinarka.

Kikić je izdvojila i najupečatljiviji momenat izsvoje manekenske karijere.

“Imala sam zanimljivu reviju u Kazablanci. To je bio veliki šou pošto se otvarao šoping mol, imali smo reviju nakon koje je nastupila Dženifer Lopez. To mi je ostalo u sjećanju kao najinteresantnija revija. Bila je internacionalana, došli su manekeni iz cijelog svijeta, nas iz Srbije je bilo desetak, a bilo ih je i iz Rusije, Amerike, Brazila...”, prisjetila se ona.

U Crnoj Gori ima dobrih vina

Kikić ističe da joj je primarna profesija novinastvo, dok na manekenstvo gledao kao na hobi.

“Nas je dvoje u toj emisiji, koja se radi u privatnoj produkciji. Ideja za emisiju o vinu u Srbiji i na Balkanu je Branislava Markovića. Ja kontaktiram sagovornike, pronalazim ih, radim intervjue sa njima i osmišljavam kako će izgledati emisija, pa mogu da kažem da je sve što se tiče novinarskog dijela moj posao”, priča ona.

Na pitanje da li je radom u emisiji stekla somelijerskog iskustva, uz smijeh kaže da se svakog dana sve više razumije u vina.

“Prije emisije nisam bila neki veliki ljubitelj ovog pića, ali eto poslije dvije, tri godine volim da popijem čašu dobrog vina. U Crnoj Gori ima sjajnih vina, kao i u Srbiji, pa bih uvijek dala prednost domaćim vinima”, ispričala je Kikić, dodajući da ne namjerava da se povlači iz ove emisije u narednih nekoliko godina.

Bonus video: