Ljubav, prijateljstvo i zdravlje su vrijedni, a ne novac

Glumac Aleksandar Radojičić priča o sebi i hit seriji “Montevideo, vidimo se” koja počinje da se emituje na TV Vijesti
53 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2014. 11:06h

Od 13. aprila publika u Crnoj Gori imaće priliku da na televiziji "Vijesti" pogleda treći sezonu serije “Montevideo”, a među glumcima koji će se redovno pojavljivati u 11 epizoda je i Aleksandar Radojičić, kojeg su mnogi zapamtili kao Balerinu.

On je u za "Vijesti" pričao o sebi i objasnio koje su najznačajnije razlike između filma i serije “Montevideo, vidimo se”.

“U seriji će biti šest do sedam sati materijala kojeg nije bilo u filmu, a koji obuhvata i događaje na Čuburi dok su se pratila dešavanja naših reprezentativaca u Urugvaju”, ispričao je Radojičić.

On je dodao da će u seriji i njegov lik dobiti znatno više prostora.

"Mislim da će svih 11 reprezentativaca biti zastupljeniji u seriji, što je i logično”, nadovezao se srpski glumac, a zatim otkrio da se Balerina promijenio od prvog kadra u filmu “Montevideo, Bog te video”.

"Prošao je određeni vremenski period u odnosu na prvi film. Nije veliki, ali se dosta toga desilo i našim likovima, ali i nama samima, jer snimamo već pet godina. Postoje neke sitne promjene, jer su i situacije u kojima se nalaze drugačije, pa drugačije i reaguju. Mislim da je sa te strane promijenjeno, ali je suština ostala, jer su to likovi po kojma je bio prepoznatljiv 'Montevideo'”, istakao je Radojičić.

Za razliku od lika kojeg tumači, on nije povučen.

"On je stidljiv i povučen, što ne mogu da kažem za sebe, mada o tim stvarima bolje govore drugi ljudi. Ali, daleko od toga da ne ličimo uopšte, mogu reći da imamo nekih sličnosti s obzirom na to da ga ja igram. Ostavio sam neki svoj pečat koji mogu samo ja, kao i svaki glumac svom liku”, kaže on i nastavlja.

"Da sam stidljivi i povučen nisam, ali, eto, potrudim se da budem koliko mogu kulturan i lijepo vaspitan u ovo doba kada je ipak malo drugačije, nego u tim tridesetim godinama prošlog vijeka”, dodaje Radojičić, koji je tokom snimanja drugog dijela filma posjetio brojna mjesta u Srbiji i Crnoj Gori, ali i Tenerife koje izdvaja kao najljepšu destinaciju za set.

"Definitivno bih izdvojio Tenerife. Tamo smo snimali dva puta po mjesec dana. Moram priznati da je to najegzotičnija lokacija na kojoj sam snimao i ne znam da li ću, bože zdravlja, skoro snimati na nekoj takvoj destinaciji. Bilo je to pravo uživanje”, utisci su mladog glumca.

Iako nisu imali puno vremena za odmor jer je cijela ekipa svakodnevno putovala od smještaja do seta i nazad, Radojičić i njegove kolege su koristili svaki slobodni momenat.

"Naravno, svaki slobodan trenutak i slobodan dan smo koristili da uživamo na ostrvu i da ga malo bolje upoznamo”, prisjetio se “Balerina”.

U seriji “Montevideo, vidimo se” fudbaleri u jednom trenutku zaboravljaju pravi razlog zbog kojeg igraju fudbal, jer su ponešeni ponudom skauta da ih zaposli u klubovima širom svijeta, a Radojičić smatra da se svakome može desiti da zbog novca zaboravi na prave vrijednosti.

"Pogotovo u današnjem vremenu kada ponovo imamo ekonomsku krizu i u zemlji u kojoj živimo, gdje nam ne cvjetaju ruže po tom pitanju. Mislim da novac i uopšte pogrešne vrijednosti mogu da nas zaslijepe na trenutak, ali nikada ne treba da zaboravimo šta je ono što je zaista vrijedno i bitno za život, a to su prijateljstvo, ljubav, zdravlje i uostalom sreća koja, po meni, nije u novcu”, istakao je on.

Glumac je potvrdio i svoje ranije izjave da se zbog slave i popularnosti ne bavi tom profesijom, već da ima druge razloge zbog kojih ga je gluma privukla i zbog koje je zavolio.

“Slava i to prepoznavanje na ulici naravno prijaju. Bavim se javnim poslom, pa ne bežim od toga, ali to nije prioritet i nije razlog zbog kojeg sam počeo da se bavim glumom. Volim glumu, uživam u tome i imao sam sreću da na početku karijere proživim tridesete godine prošlog vijeka, čak i XIX vijek u “Šeširu profesora Koste Vujića”. Mislim da je to draž našeg posla, što na trenutak možemo da budemo neko drugi i vidimo kako je bilo kroz vijekove”, objasnio je on.

Radojičić je tokom svojih dvadesetih godina dostigao veliki uspjeh na profesionalnom, ali i privatnom, odnosno porodičnom planu, jer je ponosan otac djevojčice Aje.

Očinstvo ga je kaže promijenilo kao čovjeka.

“Mislim da sam postao odgovorniji, više gledam nekog drugog, a ne sebe, odnosno nisam sebi uvijek u prvom planu kao što je bilo ranije, tako da mislim da sam i sazreo kao čovjek”, rekao je srpski glumac.

Za kraj razgovora on je otkrio da nove poslovne obaveze očekuje već na ljeto, a do tada ga publika iz Beograda može gledati u i predstavi “Ana Karenjina”.

Montevideo, vidimo se! od nedjelje na TV Vijesti

Treća sezona serije “Montevideo, vidimo se!” koja sadrži jedanaest epizoda, počeće da se prikazuje od 13. aprila, na televiziji Vijesti.

Seriju je, kao i istomeni hit film režirao Dragan Bjelogrlić . Scenario Ranka Božića i Dimitrija Vojnova je rađen na osnovu istinitih događaja o najvećem sportskom uspjehu Jugoslavije iz 1930. godine.

Radnja ovih epizoda odvija se u Montevideu, tokom održavanja Prvog svjetskog prvenstva. One dočaravaju tri ključne utakmice koje je jugoslovenska reprezentacija odigrala protiv timova Brazila, Bolivije i Urugvaja.

Bonus video: