do 15. juna na hbo

Nova sezona "Igre prijestolja" od nedjelje u SAD

Ljubitelj serije nagrađene Zlatnim globusom i Emijem je i američki predsjednik Barak Obama
4 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2014. 15:06h

Milioni američkih TV gledalaca gledatelja od nedjelje će pratiti novu, četvrtu sezonu "Igre prijestolja", srednjovjekovne fantastične sage prepune krvi, seksa i zmajeva.

Deset novih epizoda za koje autori kažu da su "izvanredne" i da će sadržati najupečatljivije scene cijele sage, u Evropi će biti prikazivane od ponedjeljka, 7. aprila, a četvrta sezona biće emitovana do 15. juna na kablovskoj televiziji HBO .

Nastala prema romanima Amerikanca Džordža R.R. Martina i snimljena luksuznim sredstvima neuobičajenim za televiziju, serija je priča o bespoštednoj borbi nekoliko velikih porodica za osvajanje "Kraljevstva sedam kruna". Odvija se na imaginarnim kontinentima i u imaginarnom vremenu koje je snažno nadahnuto Srednjim vijekom.

Prema podacima o gledanosti 5,4 miliona gledalaca pratilo je posljednju epizodu treće sezone prikazivanja, 9. juna 2013, a s reprizama tokom sedmice broj gledalaca premašio je 14 miliona. Kada je počela da se prikazuje prije tri godine, seriju je pratilo manje od tri miliona gledalaca.

Serija je potukla rekorde i u piratskom "skidanju". Mrežna stranica TorrentFreak navodi da je upravo ta serija najviše puta preuzeta sa interneta. Njena posljednja epizoda treće sezone ilegalno je preuzeta 5,9 miliona puta.

Ljubitelj serije nagrađene Zlatnim globusom i Emijem je i američki predsjednik Barak Obama, tvrdi časopis Vanity Fair.

Serija je dijelom snimana i u Hrvatskoj, u Dubrovniku i Splitu, što je dalo novu dimenziju turističke djelatnosti te države.

Galerija

Preporučujemo za Vas