Boje jutra: Za djecu i roditelje samo najbolje

Ana Klepić , dirigentica hora ,,Zvjezdice'' za Vijesti kaže kako je saradnja sa televizijom Vijesti počela u decembru prošle godine
223 pregleda 6 komentar(a)
Bojana Bojović Golijanin, Foto: TV Vijesti
Bojana Bojović Golijanin, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 17.03.2014. 14:26h

Boje jutra, koje se od ponedjeljka, ponovo emituju od sedam do devet sati svakog radnog dana su, u susret proljeću, snimile jos još dva nova spota u saradnji sa horom Zvjezdice. Time TV Vijesti nastavlja saradnju sa ovim horom nakon što je tokom novogodišnjih praznika snimljeno i emitovano nekoliko spotova za njihove pjesme.

Od sjutra u jutranjem programu TV Vijesti emituju se dva nova spota za popularne i djeci dobro poznate hitove - Kačamak. (solisti Iva Vujošević i Milutin Radulović +hor Zvjezdice, muzika i tekst:Ana Klepić, aranžman: Peđa Nedeljković) i Karta svijeta ( Muzika:Ana Klepić, tekst: Sanja Perić, aranžman: Peđa Nedeljković- izvodi hor Zvjezdice)

Ana Klepić , dirigentica hora ,,Zvjezdice'' za Vijesti kaže kako je saradnja sa televizijom Vijesti počela u decembru prošle godine.

"Izuzetno nam je drago što smo počeli i sada nastavljamo uspješnu saradnju. U vremenu kada ima jako malo sadržaja namijenjenog djeci, velika je stvar kada neko prepozna prave vrijednosti i želi da promoviše program namijenjen najmlađima. Hor Zvjezdice sljedeće godine puni 30 godina i možemo reći da su to već ozbiljne godine, ali za svo vrijeme našeg postojanja nikada na televiziji nije bilo manje prostora za dječiji program, a sa druge strane nikada veće interesovanje roditelja i djece za ono što radimo.

Upravo iz tog razloga, mi smo preuzeli inicijativu i prošle godine napravili ogroman korak izdavši svoj prvi CD, sa kojeg su i dvije pjesme za koje smo u saradnji sa televizijom Vijesti snimili spotove i njihova promocija će sjutra. Pred novogodišnje praznike imali smo pjesme u prazničnom duhu, a sada u susret proljeću, vesela i razigrana pjesma koja nosi divnu poruku ljubavi i mira širom cijelom svijeta ,,Karta svijeta'' i nezaobilazni ,,Kačamak'' pjesma koja je postala pravi hit kod sve djece mlađeg uzrasta. Na naše veliko zadovoljstvo saradnja sa televizijom Vijesti će se nastaviti i u skorijoj budućnosti ćemo djecu sigurno obradovati novim projektima", kazala je Klepić.

Urednica jutarnjeg programa na TV Vijesti Bojana Bojovic Golijanin kaže da su se tokom šest godina od kada se emituju Boje jutra - trudili da daju prostor najmladjim gledaocima.

"Djeca su neizostavno važna jer na njima počiva budućnost. Smatramo da je naša uloga, kao društveno odgovornog medija,da djeci nudimo kvalitetnu muziku prilagođenu njihovom uzrastu te smo se upravo iz tog razloga odlučili na saradnju sa Zvjezdicama", kaže Bojović-Golijanin.

Ona istče da, pored muzike i crtanog filma, koji je, takođe, novina u Bojama jutra, uvijek pružaju i važne informacije namijenjene roditeljima - to su, prije svih, pitanja o dječjem zdravlju, učenju i vaspitavanju.

"Često ugostimo u studiju ljekare koji roditeljima daju prave savjete. Na naše-mail adrese boje.jutra@gmail.com i jutro@rtvvijesti.com stižu predlozi roditelja sa temama i pitanjima za stručnjake sa kojima sarađujemo. Nadamo se da će nam pisati i dalje a mi ćemo se truditi da dovedemo stručne goste koji će im dati pravi savjet. Za naše malisane plasiramo najbolje", kaže Bojović-Golijanin.

Tokom novogodišnjih praznika snimljeni su spotovi za numere: Novogodišnje veselje - muzika i tekst:G.Marić;aranzman.S.Gajić; pjeva:Olivera Šukić i hor Zvjezdice, Božićna čarolija-muzika:F.Ćabak;tekst:S.Perić;aranžman:P.Nedeljković, Nova godina-muzika, tekst,aranžman:Milan Petrović; pjeva:Lola Stanišić i hor Zvjezdice, Djeda Mraz nam stiže u grad-prepjev:S.Perić;aranžman:S.Gajić.

Bonus video: