"Kriza srednjih godina", nova doza bosanskog humora: Dok bend svira nema krize!

Autor serijala je jedan od najboljih scenarista ove regije, Feđa Isović, koji za "Krizu" kaže da je inspirirana istinitim događajem
198 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2014. 12:38h

Od kreatora serije „Lud, zbunjen, normalan“ stiže nova humoristička priča „Kriza srednjih godina“, koju od 16. marta svake nedjelje u 19.10h možete pratiti samo na Televiziji Vijesti.

Priča prati četri prijatelja Aleša, Mirona, Kiflu i Jeremiju, koji u zrelim godinama ponovo počinju da se ponašaju kao pubertetlije. Vođeni mišlju da rokeri imaju više uspjeha kod žena odlučuju da osnoju svoj rock’n’roll bend. Aleš je veterinar i samohrani otac od 48. godina koji mrzi svoj posao, ali nema ni snage ni volje nešto promjeniti po tom pitanju. U stalnom je sukobu sa ćerkom, a u komunikaciji sa zgodnim ženama je nesiguran i stidljiv. On je bas gitarista u bendu.

Njegov mlađi brat Miron koji je gitarista i pjevač u bendu, Alešova je totalna suprotnost. Miron je sa ruksakom na ramenu prošao cijeli svijet, i sada, posle deset godina dolazi kod brata u kuću koju su naslijedili od oca. Sebe smatra pustolovom, umjetnikom u zanosu koji koristi lakše droge, avanturistički je nastrojen, duhovit i uspješan sa ženama.

"Kriza srednjih godina", na TV Vijesti svake nedjelje u 19:10

Prijatelji s kojima se Aleš i Miron druže, Jeremija i Kifla, takođe su dio benda. Jeremija (klavijaturista) je porodični čovjek koji ima dvoje djece a po profesiji je hirurg koji živi u strahu da boluje od neke neizlečive bolesti. Vinko Pakaš – Kifla (bubnjar), nalazi se u nesređenom braku gdje ga žena svako malo izbacuje iz kuće.

Nemabiciozan je, a samim ti i nezaposlen. Njih četvorica uporno pokušavaju da se proslave sa bendom, ali ipak svirke im ne idu dalja od garaže.

Autor nove doze bosanskog humora jedan je od najboljih scenarista ove regije, Feđa Isović, koji za "Krizu" kaže da je inspirirana istinitim događajem, tačnije rok sastavom "Karne".

Glavne uloge: Enis Bešlagić, Nikola Kojo, Aleksandar Seskan, Mirvad Kurić, Jasna Diklić, Vanesa Glođo, Marija Pikić.

Bonus video: