Lud, zbunjen, normalan: Najbolje što smo do sada napravili

Nova sezona humorističke serije sjutra počinje da se emituje u Hrvatskoj, a uskoro i u ostalim ex-YU republikama
427 pregleda 32 komentar(a)
Lud, zbunjen, normalan, Foto: Market.ba
Lud, zbunjen, normalan, Foto: Market.ba
Ažurirano: 13.03.2014. 18:03h

Nova sezona serije “Lud, zbunjen, noramalan” počeće sa emitovanjem od 14. marta na hrvatskoj TV Nova, a dogodovštine poznate familije Fazlinović i ovoga puta biće interesantne publici, obećava reditelj Elvir Jukić.

“Nova sezona donijeće nove likove, hrpu dobrog humora, na šta su gledaoci navikli u prethodnim sezonama. Imamo velika glumačka imena iz regiona i čini mi se da je ova sezona u svakom smislu najbolje što smo do sada napravili”, tvrdi Jukić u razgovoru za “Vijesti”.

Svakim novim serijalom sarajevski humoristički projekat je uspio da nanovo postigne rekordnu gledanost.

“Teško je očekivati više nego što smo do sada napravili. Jedino što mogu da očekujem od novog serijala je da nastavimo tamo gdje smo stali”, ističe Jukić.

U novim epizodama mali Džemica će krenuti u školu, što će donijeti i nove sukobe u porodici Fazinović.

“To su situacije klasičnih sukoba generacija. Izetu je ambicija da on bude taj koji odgaja malog Džemicu, a ne njegovi biološki roditelji. Tu je onda zapravo zaplet - čija će biti zadnja i ko će Džemicu izvesti na pravi put. To su osnovni elementi početka, a razvijaju se, kao što je to slučaj kroz cijelu seriju, u najmanje očekivanom pravcu”, otkriva Jukić.

Pored već standardne glumačke ekipe koju prdvode Mutafa Nadarević, Bašić i Moamer Kasumović, u novoj sezoni gledaćemo i nove likove, a Jukić ističe da su se oni odlično uklopili u ekipu

“Faruk je nesrećan, ne zna kako da odgovori zahtjevima modernog života i ne umije da nađe balans između ljubavi i makar relativnog uspjeha. Nove sezone su nešto najbolje što smo mogli vidjeti od Senada Bašića, koji je ovoga puta dobio i veći prostor. Mislim da će publika biti veoma zadovoljna njegovim likom i svime što će Faruk donijeti”, siguran je naš sagovornik.

Pored već standardne glumačke ekipe koju prdvode Mutafa Nadarević, Bašić i Moamer Kasumović, u novoj sezoni gledaćemo i nove likove, a Jukić ističe da su se oni odlično uklopili u ekipu.

“Zdravo tkivo koje imamo pruža mogućnost tim ljudima koji dođu bilo da je u pitanju čitava sezonu ili nekoliko epozoda, da se lako adaptiraju i vrlo brzo postanu dio te priče”, objašnjava Jukić.

Nakon Hrvatske, Jukić se nada da će “Lud, zbunjen, normalan” uskoro početi sa emitovanjem i u ostalim ex-YU republikama.

“U Hrvatskoj će ići možda čak i dvije epizode svakog radnog dana i znam da postoji čvrst dogovor za nastavak prikazivanja u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Bivše jugoslovenske republike će biti upućene i u novu sezonu, s obzirom na to da je i do sada u cijelom regionu porodica Fazlinović bila veoma popularna”, obećava Jukić.

“U Hrvatskoj će ići možda čak i dvije epizode svakog radnog dana i znam da postoji čvrst dogovor za nastavak prikazivanja u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori"

“Imamo već potpisan ugovor za novih 36 epizoda i to ćemo raditi od aprila do neke rane jeseni”, zaključuje Jukić.

Mustafa se nakon operacije vratio snažniji i u boljoj formi

Snimanje sedme sezone dotatno je usporila i operacija jednog od glavnih glumaca - Mustafe Nadarevića. Sedamdesetogodišnjem glumcu u sarajevskoj bolnici ugrađen je stent zbog srčanih tegoba, pa je snimanje serije “Lud, zbunjen, normalan” nakratko prekinuto.

“Morali smo napraviti pauzu na neko vrijeme dok se Musatafa nije oporavio, ali nam se nakon intervencije vratio snažniji i u boljoj kondiciji nego ranije. Zato smo u nastavku, tih osam epizoda za čas snimili”, prisjeća se Jukić.

Bonus video: