„Oprosti za kung fu“ otvorio četvrti Luštica fest

Publika u Klincima, pored sinoć prikazanog filma, moći će da vidi i ovogodišnji hit “Zlogonje”, “Život po Moskriju", “Ljuljaška” i “Kino Lika“
93 pregleda 0 komentar(a)
Luštica fest, Foto: Slavica Kosić
Luštica fest, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 12.08.2018. 11:18h

Hrvatskim filmom „Oprosti za kung fu“ sinoć je u u porti crkve Svetog Arhangela Mihaila u selu Klinci na Luštici počeo 4. Luštica fest.

Otvarajući festival, predsjednik vatrogasnog društva Luštica, Nikola Trojanović je uz konstataciju “da kultura u ljudima budi ono najhumanije i doprinosi duhovnom bogatstvu koje je značajnije od materijalnog” , podsjetio na humanitarni karakter Luštica festa i činjenicu da su prošle godine, kada je poluostrvo bilo zarobljeno požarima, na festivalu skupljena značajna sredstva za nabavku vatrogasne opreme.

„Ovaj festival je uspio da nas okupi prošle godine u onim teškim momentima kada je Luštica bila 40 dana u paklu požara i kada smo donacijom posjetilaca i zahvaljujući nesebičnoj podršci Turističke organizacije Herceg Novi sakupili sredstva da kupimo dva vatrogasna vozila. Nadamo se da nam ta vozila neće nikada zatrebati, ali smo zahvaljujući solidarnosti i jedinstvu sada spremniji da dočekamo eventualne nove nepogode i vanredne situacije“, kazao je Trojanović i naglasio da festival i dalje zadržava humanitarnu crtu. Na ovogodišnjem festival prikupljaju se dobrovljni prilozi za saniranje posljedica prošlogodišnjih požara i unaprjeđenje opreme za djelovanje u vanrednim situacijama.

Za ovogodišnje izdanje Luštica festa, organizatori manifestacije Klinci Village Resort uz podršku Turističke Organizacije Herceg Novi, obezbjedili su filmove nastale u novom milenijumu na prostorima bivše Jugoslavije.

Publika u Klincima, pored sinoć prikazanog filma "Oprosti za kung fu", moći da vidi i ovogodišnji hit “Zlogonje”, “Život po Moskriju", “Ljuljaška” i “Kino Lika“.

„Ideja je ovog festivala da ljude između ostalog dovedemo u portu crkve, da se tu dešavaju kulturni događaji i da ih približimo svima. Beskrajno smo zahvalni i Mitropoliji SPC i mještanima sela Klinci", rekao je ispred organizatora Bogdan Kaluđerović.

Sve projekcije počinju u 21.30 sati, a ulaz na projekciju je slobodan i do Klinaca je obezbijeđen i prevoz koji iz Rosa kreće pola sata prije početka projekcija.

Bonus video: