Ezelu prijeti šest do 17 godina robije

Imirzalioglu je optužen da je "osigurao mjesto za skladištenje i konzumiranje droge"
307 pregleda 3 komentar(a)
Ezel, Foto: Fanpix.net
Ezel, Foto: Fanpix.net
Ažurirano: 29.01.2014. 16:18h

Sud u Istanbulu potvrdio optužnicu je za krivična djela "trgovine i konzumiranja opojne droge" za 53 osobe privođene ranije ove godine, među kojima su Kenan Imirzalioglu i Riza Kocaoglu, glumci poznati po ulogama u popularnoj seriji Ezel.

Za djela navedena u optužnici traži se između dvije i 38 godina zatvora. Imirzalioglu je optužen da je "osigurao mjesto za skladištenje i konzumiranje droge", jer je drogu konzumirao u svom stanu, zajedno sa poznatim glumcima Enginom Altanom Duzjatanom, Muratom Jildirimom i Rizom Kocaogluom.

U optužnici se dodaje da je Imirzalioglu, kada je razgovarao telefonom koji mu je policija prisluškivala za narkotike koristio šifre poput "CD", "mlijeko" i "tratinčica". U izjavi u svoju odbranu, Imirzalioglu je kazao kako je drogu probao samo par puta u inostranstvu.

Za 32 optužena, među kojima su Imirzalioglu i Jildirim zatražena je zatvorska kazna u visini od šest do 17 godina zatvora zbog "trgovine drogom" i "konzumiranja ili posjedovanja droge".

Među privođenima u ovoj akciji su Nehir Erdogan, poznata kao glavna glumica u seriji “Stranac mladoženja”, i njen kolega iz iste telenovele, Ilker Aksum.

Suđenje počinje 21. maja u 23. Kaznenom sudu u Istanbulu.

Bonus video: