Šta se desi kada Simpsonovi svijet gledaju kroz Google naočare?

U novoj epizodi Simpsonovih, zaposleni u Springfildskoj nuklearnoj elektrani dobili su na poklon od svog šefa gospodina Burnsa naočare nalik Google Glassu
57 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2014. 19:35h

Da li se sjećate vijesti o Google naočarima? Rade na Androidu, imaju LCD ili AMOLED ekran, koristiće servise kao što su Latutude, Googles ili Google Maps?

Projekat je nazvan Project Glass, a iz kompanije Googlea kažu da su u njega krenuli sa idejom da tehnologija treba da radi za nas, da bude tu kad nam treba, a da nam ne smeta kada to ne želimo.

Google naočare koliko god zanimljive izgledale, s druge strane podižu sve više zabrinutosti ljudi, pogotovo kada je u pitanju privatnost korisnika, te što se sve može s njima.

U novoj epizodi Simpsonovih, zaposleni u Springfildskoj nuklearnoj elektrani dobili su na poklon od svog šefa gospodina Burnsa naočare nalik Google Glassu - samo se one u seriji nazivaju Oogle Goggles.

Građani Springfilda će tako sagledati Google naočare iz različitih uglova.

Homer koristi naočare kako bi postao pametniji, dok sa druge strane gospodin Burns špijunira svaki pokret svojih zaposlenih.

Da li su Google naočare zaista napravljene za špijuniranje, koliko su jednostavne za korišćenje i koliko košta osavremenjivanje jedne fabrike pomoću Google naočara otkrivaju Simpsonovi u još jednoj hit epizodi.

Bonus video: