Zora dubrovačka: Priča o ukradenoj mladosti i borbi za ljubav

Ljeto 1991. se bliži kraju, a u Dubrovniku, čiji stanovnici još uvijek nisu svjesni onog što slijedi, osjeća se napetost i strah
341 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2013. 20:42h

Od 16. decembra radnim danima od 19.10 sati samo na televiziji Vijesti možete pratiti ljubavnu dramu “Zora dubrovačka”, koja je uzburkala javnost u Hrvatskoj, a jedan od junaka u seriji je i poznati crnogorski glumac Momčilo Otašević

Radnja ove uzbudljive priče je smještena početkom devedesetih, kada je Dubrovnik bio pod stalnom opsadom mjesecima.

Ljeto 1991. godine se bliži kraju, a u Dubrovniku, čiji stanovnici još uvijek nisu svjesni onog što slijedi, osjeća se napetost i strah od neizvjesnosti rata.

Junaci ove priče su Marko Kesovija i Judita Kengo. Marka karakterišu hraborst, poštenje, privrženost porodici i velika ljubav prema slobodi i pravdi.

Sa druge strane, Judita je mlada djevojka koja je odgajana pod “staklenim zvonom”, čija će se vjera u roditelje i Boga pretvoriti u vjeru u ljubav i vječnu vijernost onom koje je njeno srce izabralo.

Na proslavi ´Svetog Krsta´ koja se obilježava blagoslovom brodova i paljenjem svijeća, Marko se prvi put susreće sa lijepom Juditom i ljubav je rođena na prvi pogled.

Međutim 1. septembra 1991. godine u gradu Dubrovniku započeo je rat. Tada u ovom lijepom mjestu život postaje agonija, a njegovi stanovnici započinju borbu za život i slobodu.

Ova priča o ukradenoj mladosti dvoje mladih ljudi koji će zbog rata biti primorani da brže odrastu i sazru podsjetiće nas na snagu ljubavi.

Glavne uloge: Barbara Bilić, Boris Ler, Dragan Despot, Momčilo Otašević, Ana Kvrgić, Vanessa Radman, Alen Liverić, Jelena Perčin, Ivana Horvat.

Galerija

Bonus video: