Emmy: Šon Bin, Fernanda Montenegro i Džej Džej Abrams zvijezde večeri

Bin je osvojio Emi za ulogu u seriji "Accused", a Montenegro za ulogu u "Sweet Mother"
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2013. 11:40h

Britanac Šon Bin i Brazilka Fernanda Montenegro osvojili su glavna glumačka priznanja na dodjeli međunarodnih Emi nagrada u kategoriji televizijskog programa nastalog izvan SAD.

Vrhunac ceremonije, održane u Njujorku sinoć po lokalnom vremenu, bio je trenutak kad je glumac Zahari Kvinto, koji tumači Spoka u revitalizovanim "Zvjezdanim stazama", uručio počasnog Emija scenaristi, režiseru i producentu Džej Džej Abramsu.

Upravo je Abrams odgovoran za revitalizaciju, to jest ponovno oslanjanje na likove iz originalne TV serije i prvog filmskog serijala "Zvjezdanih staza".

Abramsu je takođe dodijeljeno da režira sedmu epizodu "Zvjezdanih ratova", čija je predprodukcija u toku, a prekinuta je zbog njegovog dolaska na ceremoniju u njujorškom Hiltonu koju je vodio britanski komičar Džon Oliver.

Abramsova stvaralačka umijeća doprinela su takvim TV serijama kao što su "Felicity", "Alias" i "Lost", a trenutno je izvršni producent serija "Revolution", "Almost Human" i "Person of Interest".

Šon Bin je osvojio Emi za najboljeg glumca zbog svoje uloge u kriminalističkoj seriji "Accused".

On u jednoj epizodi tumači stidljivog učitelja čiji je alter ego - nakićeni transvestit.

Šon Bin (foto: beta/ap)

Bin se proslavio ulogom Boromira u "Družini prstena", prvom segmentu "Gospodara prstenova" (2001-2003), kao i ulogom kralja Edarda Starka u prvoj sezoni TV serije "Igra prijestolja".

Montenegro je osvojila Emi za najbolju glumicu tumačeći u TV seriji "Sweet Mother" 85-godišnju ženu koja želi da živi svoj život.

Najviše Emija, tri, pokupila je Velika Britanija, a za njom slijede Brazil i Francuska sa po dva Emija. Australija, Južna Koreja i Njemačka uzele su po jednu nagradu.

Za najbolje ostvarenje u žanru komedije proglašen je britanski film "Moone Bot", o mladom irskom dječaku koji preživljava haotičan život svoje porodice uz pomoć imaginarnog, odraslog prijatelja.

Britansko ostvarenje "Freddie Mercury: The Great Pretender", o solističkim projektima pokojnog vođe grupe Queen, Fredija Merkjurija, podijelilo je nagradu za najbolji dokumentarac sa južnokorejskim filmom "Hello?! Orchestra", u kojem violinista Ričard Jongdže O'Nil diriguje orkestrom djece iz multikulturnih porodica.

Galerija

Bonus video: