X Factor: Crnogorke oduševile žiri i publiku

U naredni krug takmičenja prošli i Dušan Madić Šejn, Milan Bukilić i sestre Nada i Neli Al Mahmud i Slavko Kalezić
312 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2013. 20:31h

U posljednjoj emisiji serijala X Factor, pored brojnih takmičara koji su se predstavili publici i žiriju, našle su se i dvije Crnogorke, Monika Knezović i Dragana Rakčević.

One su zahvaljujući svom talentu osvojile četiri "Da" od članova žirija i tako dobile šansu da nastave takmičenje.

"Zadovoljna sam svojim nastupom, kako pjevanjem tako i glasom. Žiri je reagovao pozitivno i to mi najviše i znači”, kazala je za “Vijesti” Rakčević.

Ona je pred četvoročlanim žirijem, koji čine muzičari Kristina Kovač, Kiki Lesendrić, Emina Jahović i Željko Joksimović izvela pjesmu “Odlaziš”.

Za ovu numeru sama je napisala muziku i tekst, a sa njom je prije dvije godine osvojila drugo mjesto na hercegnovskom festivalu.

“Tu pjesmu sam snimila prije dvije godine i nastupala sam na Sunčanim skalama sa njom, tako da sam već za taj nastup vježbala. To mi je negdje i ostalo, zato se nisam mnogo pripremala”, otkrila je ona.

Rakčević je za nastup u X Factoru spremila i obradu hita “Something's Got a Hold on Me” Kristine Agilere, ali je žiri insistirao da izvede svoju autorsku.

Na pitanje da li su joj draže pohvale koje je od žirija dobila na račun lijepog glasa ili za to što je autor pjesme, ona kaže: “Ne mogu da pravim razliku iz razloga što volim i pjevanje i komponovanje jednako. U svakom slučaju bilo da je komentar za pjevanje ili za pisanje svakako mi prija”.

Rakčević se pohvalila da su reakcije, prijatelja i bližnjih samo pozitivne i da podrška stiže sa svih strana.

“Reakcije su veoma pozitivne. Svi su mi čestitali i podržali me. I dok sam bila tamo, kada se snimalo su me podržavali. Sve su pohvale, nijedan komentar nije bio ni najmanje negativan”, ispričala je ona.

Mlada pjevačica kojoj nije prvi put da učestvuje u takmičarskoj emisiji, priznala je da je prije nastupa imala tremu.

“To nije toliko primijetilo, bar mi tako kažu. Mada i ja sam gledala nastup i vidjela da se nije toliko primjećivalo”, zaključila je ona.

Druga takmičarka koja je svojim glasom oduševila žiri bila je Monika Knezović.

Ona je pjesmu “Summertime” Džordža Geršvina, a na zahtjev žirija otpjevala svom momku Borisu koji joj se pridružio na sceni.

Ćerka crnogorskog muzičara Slavena Knezovića je tako dokazala da posjeduje X Factor, koji prema mišljenju Emine Jahović sadrži i sposobnost snalaženja u svakoj situaciji.

Monika zbog obaveza na fakultetu nije mogla da za "Vijesti" priča o svom nastupu.

Kada su u pitanju takmičari iz Crne Gore, u sljedeći krug pored njih dvije prošli su i Dušan Madić Šejn, Milan Bukilić i sestre Nada i Neli Al Mahmud, koje ćemo gledati u narednim epizodama, ali i Slavko Kalezić, čiji je nastup predstavljen već u prvoj emitovanoj epizodi.

On je tokom nastupa pokazao pjevačko i plesno umijeće, a izveo je pjesmu Bijonse “End of Time”. Snimak njegovog izvođenja do sada je pregledan preko 300.000 puta.

Galerija

Bonus video: