Damir iz "Lud, zbunjen, normalan": Ne vjeruju mi da sam Bjelopoljac

"Drago mi je da smo nastavili sa snimanjem još jedne sezone serije 'Lud, zbunjen, normalan'"
715 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2013. 20:09h

Popularni glumac rodom iz Bijelog Polja, Moamer Kasumović, kojeg je u regionu proslavila uloga u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, trenutno je zauzet snimanjem osme sezone avantura Fazlinovića, ali i radom u pozorištu, a za “Vijesti” je otkrio da će fanovi moći da ga vide i na velikom platnu.

“Prošle sedmice sam imao uspješnu premijeru predstave 'Ljupaf' koju je u Kamernom teatru 55 režirao istaknuti brodvejski reditelj i glumac Ronald Rand. Takođe, u Magacin kabareu režiram novu predstavu 'Nacionalni dnevnik', čija je premijera zakazana za početak decembra”, priča glumac.

“Tu su takođe gostovanja sa predstavama, snimanje dva filma, rad na film.factoryju sa Belom Tarom i još mnogo toga”, dodaje Kasumović, koji nije želio da otkrije detalje.Pored ovih projekata glumac ističe da mu je slobodno vrijeme misaona imenica.

“Kada nađem slobodan termin obično ga posvetim svojim roditeljima Mevludinu i Vesni. Najviše volim provoditi vrijeme sa njima i njihovim prijateljima u Bistrici kod Bijelog Polja”, objašnjava glumac, koji, kako kaže, voli i da putuje.

“Čim mi se ukaže prilika putujem. Volim da upoznajem nove nacije i njihove običaje i na taj način obogaćujem sebe kao čovjeka”, otkriva on.S obzirom na to da odmore provodi u rodnom Bijelom Polju, gdje je, kao i u cijeloj Crnoj Gori, serija u kojoj glumi “normalnog Damira” veoma popularna, prolaznici ga, priznaje, često prepoznaju.

“Naravno da su ponosni. Mnogi mi ne vjeruju da sam Bjelopoljac. Međutim, kako vrijeme prolazi, sve više se navikavaju da me srijeću po bjelopoljskim ulicama, subotom na pijaci...”, kaže glumac, koji od nedavno ipak najviše vremena provodi u studiju produkcije FIST, gdje se nalazi i stan Fazlinovića, kafana San Remo i studio Akord.

“Iskreno, drago mi je da smo nastavili sa snimanjem još jedne sezone serije 'Lud, zbunjen, normalan'. Na projektu radimo već sedam godina, tako da smo postali jedna velika familija”, odgovara Kasumović.

Na pitanje, šta mu je najviše nedostajalo u pauzi između snimanja sedme i osme sezone kaže:

“Naravno da su mi najviše nedostajale kolege Senad Bašić i Mustafa Nadarević, kao i reditelj Elvir Jukić. Osjećaj je super, kao kada odete na malo duži odmor bez familije i kada se vratite shvatite koliko su vam nedostajali”.

Glumac Mustafa Nadarević, kojeg smo navikli da gledamo u ulozi Izeta, nedavno je imao manje srčane probleme zbog kojih je hospitalizovan, ali Moamer Kasumović potvrđuje da je sada dobro.

“Hvala bogu, Mustafa se sada dobro osjeća. Pušten je na kućno liječenje. Trenutno se nalazi u Zagrebu i radujem se što će uskoro moći ponovo da nam se pridruži na snimanju”, pojasnio je on.

“Produkcija je odlučila da napravimo pauzu dok se Mustafa ne oporavi”, dodao je Kasumović.

Galerija

Bonus video: