glumac oduševljen

Pismo Entonija Hopkinsa ekipi serije "Breaking bad"

"Vi i čitav glumački ansambl ste najbolji glumci koje sam ikada vidio u svom životu", napisao je Hopkins, između ostalog
136 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2013. 12:30h

Glumačka legenda Entoni Hopkins, nakon odgledane serije Breaking bad napisao je pismo Brajanu Krenstonu, tumaču glavne uloge u sada već kultnoj seriji.

Njegove riječi su prepune divljenja prema seriji i svima koji su učestvovali u stvaranju fenomena Breaking bad. Pročitajte inspirativno pismo velikog glumca, koje prenosi 6yka.

Isprva se sumnjalo u autentičnost dopisa, međutim, Huffington Post je dobio potvrdu da je ovaj email potpuno autentičan i da ga je napisao veliki glumac. Evo šta je napisao:

"Dragi gospodine Krenston,

Htio sam da Vam napišem ovaj email, i zato Vas kontaktiram preko Džeremija Barbera, jer smo obojica u agenciji UTA. Odlična agencija.

Upravo sam maratonski odgledao Breaking Bad, od prve epizode prve sezone do posljednjih šest epizoda šeste sezone (bilješka: ustvari postoji pet sezona serije Breaking Bad; ovo je možda želja Entonija Hopkinsa). Posljednju sezonu sam skinuo preko Amazona. Ukupno dvije sedmice zaraznog gledanja.

Nikad nisam gledao ništa slično. Briljantno!

Vaša uloga Valtera Vajta je najbolja glumačka izvedba koju sam ikada vidio!

Znam da je dosta za*ebancije i s*anja u ovom poslu, i počeo sam da gubim vjeru u bilo šta realno.

Ali Vaš posao je spektakularan, jednostavno očaravajuće. Ono što je izvanredno jeste kompletna moć cijele produkcije serije. Kako se to dogodilo? Za pet ili šest godina stvaranja? To kako ste svi, producenti (Vi kao jedan od njih), scenaristi, režiseri, kamermani, kasting itd. uspjeli da održite disciplinu i kontrolu od početka do kraja je jednostavno perfektno.

Od nečega što je počelo kao crna komedija, da se pretvori u lavirint krvi, destrukcije i pakla. Prava šekspirijanska ili antička tragedija.

Ako ste u prilici, molim Vas da prenesete moje divljenje svima: Anni Gunn, Deanu Norrisu, Aaronu Paulu, Betsy Brandt, R.J. Mitte, Bobu Odenkirku, Jonathanu Banksu, Stevenu Michaelu Quezadi, svima; svi su pružili majstorske uloge.... Lista ljudi je beskonačna.

Hvala vam. Ovakva vrsta posla, umjetnosti je rijetka, i kada se jednom, pojavi, onda je epopeična, i vraća povjerenje u posao.

Vi i čitav glumački ansambl ste najbolji glumci koje sam ikada vidio u svom životu.

Možda Vam ovo zvuči kao za*ebancija. Ali nije. Skoro je ponoć ovdje u Malibuu, i bio sam prisiljen da Vam napišem ovaj email.

Čestitke i moje najdublje poštovanje! Vi ste zaista, odličan, odličan glumac.

Pozdrav,

Toni Hopkins"

Galerija

Preporučujemo za Vas