X faktor audiciju prošlo dvadeset kandidata iz Crne Gore

Većina je poznata javnosti uglavnom sa festivala i sličnih takmičenja
430 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2013. 09:14h

Prva sezona X faktora već je izazvala mnogo pažnje, završen je tek drugi krug eliminacija. Od 300 kandidata koliko ih je prošlo prve audicije u Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji, u drugom krugu očekivanja četvoročlanog žirija ispunilo je blizu 120 kandidata.

Na jedinom kastingu u Crnoj Gori, koji je krajem avgusta održan u Budvi, od 100 kandidata, koliko se prijavilo za učešće u X faktoru, prošlo je njih 20. Većina je poznata javnosti uglavnom sa festivala i sličnih takmičenja. Kako Vijesti nezvanično saznaju, Crnogorci su bili dobri i u ovom krugu, pa su između ostalih dalje prošli glumac Slavko Kalezić za koga vlada mišljenje da je pravi profil kandidata za ovo takmičenje, zatim Dušan Madić Šejn, Monika Knezović, Dragana Rakčević, Milan Bukilić, kao i sestre Nada i Neli Al Mahmud.

Kako saznajemo, iako je prošla prvi krug, takmičarka iz Herceg Novog koja je osvojila srca publike još u prvom krugu Prvog glasa Srbije - Milica Kaluđerović, odustala je od takmičenja.

Dragana Rakčević (Foto: Petar Freeman)

No, nijesu samo učesnici iz Crne Gore poznati javnosti iz sličnih takmičenja. U naredni krug među kandidatima gledaćemo još neka poznata lica među kojima su i Nikola Paunović koji je bio učesnik Operacije Trijumf, kao i Miki Rajković, nekad član boys benda “Peti element” koji je takođe bio učesnik i prvog serijala Prvi glas Srbije.

Naredni kastinzi desiće se za dvije sedmice kada će biti odabrano 60-tak kandidata, a kompletna koncepcija će biti ista kao na američkom X faktoru. Do početka emisija uživo biće formirane grupe “Dječaci”, “Djevojčice”, “Bendovi” i “Stariji od 25” kojima će mentori biti članovi žirija Željko Joksimović, Kiki Lesandrić, Emina Jahović i Kristina Kovač. U emisijama će se takmičiti 16 izvođača ili grupa.

Kako saznajemo, dosta kandidata još na prvoj audiciji bilo je odbijeno zbog godina, jer čak ni u trenutku kad se završava X faktor (24. februar) ne bi napunili 13 godina što je donja granica.

Dušan Mandić (FOTO: Privatna arhiva)

Inače, najviše strpljenja za kandidate imala je Emina Jahović, koja je iz svih pokušavala da izvuče maksimum, a na njen nagovor ostali članovi žirija bili su spremni da pojedine takmičare čuju i po nekoliko puta.

Prema trenutnim planovima, emitovanje X faktora počeće 29. oktobr na Pinku, dok su žive emisije planirane za sredinu novembra.

Galerija

Bonus video: