OČEKIVANA NAGRADA

Breaking Bad uzeo Emi za dramsku seriju

Nagrada Emi je za serije ekvivalent američkom Oskaru
72 pregleda 0 komentar(a)
Breaking Bad, Foto: Beta/AP
Breaking Bad, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.09.2013. 09:51h

Serija "Breaking Bad" dobitnik je nagrade Emi za najbolju dramsku seriju, saopšteno je u Los Anđelesu. Nagrada Emi je za serije ekvivalent američkom Oskaru, a pobjednici 65. izdanja te prestižne nagrade saopšteni su sinoć u Los Anđelesu.

Za najbolju humorističku seriju proglašena je serija "Modern Family" u produkciji Ej-Bi-Si (ABC) televizije. Kler Dejns (Claire Danes) je dobitnica nagrade za najbolju glumicu za ulogu u seriji "Homeland", u kojoj igra agenta CIA.

Ta serija osvojila je nagradu i za najbolji scenario koji je napisao nedavno preminuli Henri Bromel (Henry Bromell). Nagradu za najbolju glumicu u humorističkoj seriji dobila je Džulija Luis-Drajfus (Julia Louis-Dreyfus) za ulogu u seriji "Veep" u kojoj igra potpredsjednicu SAD.

Za najboljeg glumca u humorističkoj seriji proglašen je Džim Parsons, (Jim Parsons) za ulogu u seriji "The Big Bang Theory", koja se emituje na televiziji Si-Bi-Es (CBS).

Mini serija "Behind the Candelabra" osvojila je tri nagrade - za najbolji televizijski film ili mini seriju, za najbolju režiju i za najbolju mušku ulogu u toj kategoriji.

Nagrađeni su njen reditelj Stiven Sodeberg i Majkl Daglas, koji igra glavnu ulogu u Sodebergovom ostvarenju.

Tokom večeri održan je omaž zvijezdi serije "Porodica Soprano" Džejmsu Gandolfiniju i kanadskom glumcu Koriju Montitu.

Preporučujemo za Vas