Andrej Pejić kao Drakulin sin u turskoj seriji

Maneken, čije se ime nedavno našlo i na listi sto najljepših žena na svijetu, u seriji tumači lik Radua Beja
53 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2013. 18:10h

Androgeni model porijeklom iz Srbije, Andrej Pejić, ovih dana snimio je posljednje scene u turskoj seriji “Fatih” u kojoj glumi mlađeg sina grofa Drakule, Radua, prenosi 24sata.rs.

On se nedavno pohvalio na svom “Twitter” nalogu, požrtvovanošću tokom rada uz sliku na kojoj se vide modrice i ogrebotine koje je zaradio tokom pada sa konja. I pored toga što su ga u Istanbulu čuvali tjelohranitelji, Pejić se sam povrijedio, a razlog je navodno to što je svega jedan dan učio jahanje, pa je tokom snimanja izgubio ravnotežu i pao.

“Počinjem da upoznajem svog konja tokom snimanja. Mislio sam da smo se duboko povezali, to je bilo prije nego što me je d*olja zbacila”, napisao je uz sliku Pejić.

Maneken, čije se ime nedavno našlo i na listi sto najljepših žena na svijetu, u seriji tumači lik Radua Beja, kojeg su zvali Radu III Lijepi. U njega se navodno zaljubio sin turskog sultana Mehmeta II, pa je Radu zbog njega primio islam. Prema nekim pričama Radu je bio i vampir, a ubio ga je brat Vlad III, ali ne zbog ubijanja velikog broja ljudi, već zbog seksualne orijentacije.

Pejić na Twitteru pokazao kostim; Foto: Instagram

Tokom tumačenja ovog lika Pejić je fanovima putem društvenih mreža redovno prenosio doživljaje, pa je otkrio da na snimanje svakog jutra ide u sedam, ali i da njegov kostim liči na kreaciju dizajnera Aleksandra Mekvina.

“Gluma je na neki način kučka, gluma na stranom jeziku je još veća kučka i zato mi nedostaje pista”, požalio se on, a zatim u sljedećem “tvitu” dodao, da mu je trenutni posao ipak kreativniji od pukog šetanja na revijama.

Androgeni maneken, koji je glumio i u spotu Dejvida Bouvija, mogao bi se pojaviti u žiriju norveškog izdanja rijalitija “Top model”.

Galerija

Bonus video: