Režiser o košmaru snimanja sa Van Damom: "Bio je našmrkan do besvijesti"

Iako je nastao u potpunom haosu, film je ipak snimljen i uprkos užasnim kritikama je zaradio oko 105 miliona dolara
453 pregleda 4 komentar(a)
Žan Klod Van Dam, Foto: Screenshot (Youtube)
Žan Klod Van Dam, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 18.07.2018. 10:22h

Režiser Stiven de Souza, koji stoji iza akcionog filma "Ulični borac" (Street Fighter) snimljenog devedesetih godina prošlog vijeka i zasnovanog na istoimenoj video-igri, kazao je za britanski Gardijan da je snimanje filma bilo jednako haotično kao i ono što se moglo vidjeti na bioskopskom platnu.

Pored toga što su se glumci na snimanju tukli i "igrali" noževima, de Souza kaže da je glavna zvijezda filma, Žan-Klod Van Dam, stalno bio "našmrkan do besvijesti".

Van Dam je u to doba imao problema sa zavisnošću od kokaina i navodno trošio oko deset hiljada dolara dnevno na drogu, što ga je činilo nepodnošljivim na snimanju.

"Nisam o tome mogao pričati u to doba, ali mogu sad: Žan-Klod je bio našmrkan do besvijesti. Studio je unajmio pomagača kako bi se starao o njemu, ali se ispostavilo da je i taj čovjek bio loš uticaj. Žan-Klod je stalno javljao da je bolestan i bio sam primoran da 'kopam' po scenariju kako bih našao nešto drugo što bismo mogli da snimimo, nisam mogao da samo sjedim satima i čekam na njega. Producenti su mu dvaput dozvolili da ide u Hong Kong i oba puta je kasnio, a ponedjeljkom uopšte nije ni dolazio", kazao je de Souza za Gardijan.

Kako režiser i još nekoliko ljudi koji su učestvovali u snimanju filma ističu, Van Damove navike nisu bile jedini problem zbog kojeg je film na kraju izgledao kao potpuni promašaj. Film je sniman na Tajlandu, kada se spekulisalo da može doći do vojnog puča u zemlji. Takođe, način na koji je film sniman potpuno je zbunio neke od glumaca, koji nisu znali šta se od njih traži.

"Nisam znao ništa o liku kojeg tumačim, nisam znao za video-igru, nisam imao pojma šta treba da radim", kazao je glumac Rošan Set. "Trebalo je da budem ludi naučnik. Pomislio sam - koja vrsta naučnika i zbog čega sam uopšte poludio?"

Iako je nastao u potpunom haosu, film je ipak snimljen i uprkos užasnim kritikama je zaradio oko 105 miliona dolara.

Bonus video: