Regionalni tok-šou "Okruženje" na TV Vijesti

Gledaoci Televizije Vijesti do ljeta će moći da vide pet emisija, a na jesen još šest
70 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2013. 13:26h

Na Televizi Vijesti od 14. maja, u 21 sat počeće emitovanje druge sezone regionalnog tok-šoua pod nazivom Okruženje.

Gledaoci će, kako je saopšteno iz Televizije Vijesti, do ljeta moći da vide pet emisija a na jesen još šest.

Prva emisija bavila se Identitetom o kome su u studiju razgovarali: Enver Kazaz (uvodničar), Dragoljub Duško Vuković (Crna Gora), Slaviša Orlović (Srbija), Ivan Lovrenović (Bosna i Hercegovina) i Đorđe Obradović (Hrvatska).

Okruženje - televizijski serijal informativnih emisija - prikazan je s velikim uspjehom prošle godine, prvi put nakon dvije decenije, istovremeno na osam televizijskih stanica u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiji.

U tim emisijama ljudi iz pet država razgovarali su bez prevodioca i vrlo dobro su se razumjeli. Upravo to je bila ideja Centra za demokratiju i pomirenje u jugoistočnoj Evropi (CDRSEE) i Evropskog fonda za Balkan (EFB) kada su odlučili da krenu s televizijskim projektom koji bi omogućio gledaocima širom Balkana da čuju kako su im problemi gotovo isti.

Društva na zapadnom Balkanu već više od dvije decenije pokušavaju da zaliječe ratne rane, iscijele dječije bolesti demokratije, pripreme naš dio svijeta za istinsko prihvatanje evropskih vrijednosti, a ne samo za članstvo u EU. Želja CDRSEE i EFB je da kroz Okruženje daju doprinos ostvarenju tih ciljeva.

Značaj ovog projekta prepoznalo je i finansijski podržalo Ministarstvo inostranih poslova Republike Njemačke.

Galerija

Bonus video: