Andrea Mugoša: Muškarci se plaše braka i u stvarnom životu

Glumica i TV lice za „Vijesti” priča o svojoj ulozi u popularnoj seriji „Budva na pjenu od mora”, predstavama, karijeri...
879 pregleda 10 komentar(a)
Andrea Mugoša, Foto: Privatna arhiva
Andrea Mugoša, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.04.2013. 09:48h

Mlada crnogorska glumica Andrea Mugoša najprije je prije nekoliko godina osvojila najmlađe gledaoce Atlas televizije, kao voditeljka emisija koje su namijenjene upravo njima. Nakon televizijske pauze, tokom koje je ispunila veliki zadatak - završivši Akademiju dramskih umjetnosti na Cetinju, Andrea je opet dio Atlas televizije, a glumačka publika je trenutno gleda kao kućnu pomoćnicu Miljanu u seriji “Budva na pjenu od mora”.

Nastavak serije, kaže, donijeće neke važne preokrete za njen lik, mladu Zećanku koja po svaku cijenu želi da se uda, inače drugaricu Bojane Bačić, koja je velikodušna u dijeljenju svakakvih, naročito ljubavnih savjeta.

"Snimanje serije “Budva na pjenu od mora” zaista je divno iskustvo. Najljepše. Za mene kao glumicu koja je tek završila Akademiju, ova uloga je velika prilika, šansa koja se ne propušta. Inače, na snimanju nam je divno, amosfera je zaista sjajna", kazala je za Vijesti Andrea Mugoša. Njena ljubav u seriji, Zoro, koga tumači Božidar Zuber, centar je njenog svijeta, a problem je u tome što Zoro ne želi da “stane na ludi kamen”.

"Da, u suštini priča jeste takva. Ona želi brak, mnogo želi da se uda za njega, a on to nekako izbjegava i baš u nastavku će biti jedna jako zanimljiva priča u vezi s tim, ne bih da otkrivam, ali sve se to razvija u nekom zanimljivom smjeru", priča Mugoša i uz smijeh kaže da je to inače mana muškaraca i u stvarnom životu.

"Žene su hrabrije povodom toga. To je uvijek bilo tako, jasno je da muškarci pomalo bježe od braka", misli glumica. Na pitanje kome u životu dijeli savjete kao što to radi Miljana Bojani, odgovara:

"Baš kao Miljana Bojani, teško. Ne dijelim baš tako savjete i toliko, ali u suštini, uvijek volim da pomognem onima koje volim."

Andrea je bila i dio rimejka predstave “Vladimir Kućović”, koji je Slobodan Milatović krajem decembra prošle godine postavio na sceni Dodest. S obzirom na to da su 35 godina ranije u ovoj predstavi igrala velika glumačka imena poput Žarka Lauševića, Jovanke Kovačević, Mladena Nelevića, pitali smo je kako se nosila sa odgovornošću koju je ovaj projekat nosio sa sobom.

"Sama ta velika imena, koja su ranije bila dio predstave, činila su da osjećam veću odgovornost. Nekako sam se plašila te uloge, ako mogu da upotrijebim tu riječ. Imala sam tremu, jer su te uloge igrali sjajni glumci. Ipak, mi se u tom smislu nismo mnogo pripremali za predstavu, recimo nikada nismo pogledali neki njen snimak, radili smo onako kako bismo inače radili i da se nije radilo o rimejku.

Mnogo smo vježbali, odradili mnogo proba, a svi smo bili kolege sa Akademije, pa nam je nekako taj rad bio i zanimljiviji. Zato je sve bilo opuštenije i bolje", prisjeća se Andrea Mugoša. Svoju pauzu u televizijskom radu objašnjava četvorogodišnjim studiranjem.

"Da, voditeljski posao počela sam dječijom emisijom na Atlas televiziji. Ali, onda sam upisala Akademiju i morala sam da se malo povučem sa televizije. Jednostavno, nisam mogla i jedno i drugo.

Na Akademiji sam puno radila, bila sam tamo bukvalno od jutra do mraka, tako da nisam imala vremena za sve. Ipak, kada sam završila Akademiju, vratila sam se i eto, ponovo sam na Atlasu", kaže glumica za koju mnogi kažu da je jedno od najljepših TV lica u Crnoj Gori.

"Eh, sad, možda malo pretjeruju. Ne znam što bih rekla. To je svakako lijepo čuti", skromna je Mugoša.

Svako ima svojih pet minuta

Glumci u Crnoj Gori, kaže Andrea Mugoša, nemaju posla. Ipak, ona je optimista što se toga tiče.

"Činjenica je da ima sve više glumaca, a da posla nema baš tako mnogo. Ali, ja nekako na cijelu tu situaciju gledam iz nekog optimističnog ugla i mislim da će za svakoga doći onih pet minuta. Za mene je “Budva na pjenu od mora” zaista velika prilika, odličan projekat i šansa za nas mlade glumce", kaže Andrea, koja će uskoro početi rad na još jednom velikom pozorišnom projektu.

"Početkom aprila počinjemo sa probama za predstavu “Bokeški d-mol”. To je predstava koja odavno postoji, ali se sada obnavlja. Osim toga, nemam ništa posebno da najavim. Bar za sada", otkriva Mugoša.

Bonus video: