Srđa Lubarda svojoj emisiji “Showroom”: Za svakoga ponešto

Emisija je rađena, kaže Lubarda, tako da ima moć da gledaoca zadrži kraj malog ekrana
145 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2013. 16:47h

Emisija “Showroom” preko dvije godine je dio onoga što gledaoci mogu da pogledaju na Atlas televiziji. Za nju je rezervisana subota veče, u 22 časa i 30 minuta, a nudi informacije o brendovima iz različitih sfera života, bez obzira da li je riječ o modi, automobilizmu, prehrambenoj industriji ili bilo kom segmentu potrošačkog tržišta. Autor i voditelj emisije Srđa Lubarda priča za Puls o “Showroomu”, koji, kako kaže, ima veliku gledanost.

“Emisija se sastoji iz nekoliko segmenata, govorimo o domaćoj modi, life styleu, promociji mode, svjetskim modnim trendovima. Imamo i dio koji se tiče komentara poznatih dizajnera, ali i dio emisije u kome govorimo o fotografisanju za neke modne časopise... Sve u svemu, ima tu za svakoga ponešto, ali bih napomenuo da se ne radi o emisiji koja za temu ima samo modu, već se mi bavimo raznim brendovima i predstavljanjem različitih proizvoda”, objašnjava Lubarda, dodajući:

“Promocija brendova je priča na koju nailazimo svugdje. Mi smo se koncentrisali na proizvode koji su u trendu i mnogo kompanija je zainteresovano za svoj dio priče u 'Showroomu'. Na taj način oni mogu da se potrošačima lijepo predstave, ne u vidu običnog oglasa, već na zanimljiv, indirektan način, kroz zanimljivu priču”.

Emisija je rađena, kaže Lubarda, tako da ima moć da gledaoca zadrži kraj malog ekrana.

“Mislim da je veoma važno to što naši prilozi traju najviše pet-šest minuta. Veoma je teško za to vrijeme na pravi način nešto predstaviti, ali već sam stekao tu rutinu, da iz cijele priče izvučen najbitnije i najinteresantnije. Znate, svima nam je dostupno previše TV kanala, previše informacija, tako da je ta brzina informisanja veoma bitna. U toku emisije 'Showroom' ekran je često podijeljen na dva dijela, tako da uspijevamo da gledaocima prezentujemo sve što smo zamislili. Ljudi tako mogu da prate sve, priče su podvučene lijepom muzikom, tako da sve izgleda prilično interesantno. I mislim da je to dalo rezultate, istraživanja Digital Medie su pokazala da smo u tom terminu emitovanja jedno vrijeme bili najgledaniji”, kaže Srđa Lubarda.

Predstavljanje manekena i modela, kaže, do sada je bilo svedeno na domaće tržište, uz gostovanja dva svjetska modela.

“Imali smo razgovore sa Marijom Vujović i Eminom Čunmuljaj, to su dva svjetska top modela koji zaista imaju šta da kažu”, navodi on.

Ne bi, kaže, mogao da se sjeti pehova sa snimanja jer se uvijek sjeća lijepih stvari.

“Zaista nam je na tim snimanjima lijepo. Posjećujemo divna mjesta, interesantne događaje, bili smo u Italiji, Parizu, pokušali smo da atmosferu tih mjesta prenesemo našim gledaocima. Cijela ova priča traje preko dvije godine i mnogo je toga iza nas”, kaže uz osmjeh Lubarda.

Na pitanje da li mu ponekad nedostaje, odgovara:

“Pa ne. Tema uvijek ima, nekako, kada radiš ovaj posao, uđeš u sistem i sve ti se karte otvaraju. Teme se nadovezuju i čim obradiš jednu, rađa se druga. Mnogi nam se javljaju zbog onoga što sam prije pričao, marketinga, tako da uvijek imamo o čemu da pričamo”, objašnjava Lubarda.

Sve mora biti dinamično

Dodaje da, kada se govori o izgledu emisije, mora da spomene dobre montažere.

“Oni nam daju veliku podršku, jer ovakva televizijska forma mora da bude dobro odrađena sa te strane. Kako promovišemo svjetske trendove, jako nam je bitno da i sami budemo takvi. Gledamo da cijela emisija izgleda privlačno, moderno, da bude u trendu. Zato pratimo emisije sličnog tipa koje se emituju na svjetskim televizijama, i pomalo učimo od njih. Jer, ovdje je najvažnija montaža, sve mora da bude dinamično, da ima dosta zvukova, da se sve brzo odvija, bude svedeno. Veliki kompliment bila je konstatacija nekih naših kolega iz Beograda koji su gledali 'Showroom' i komentarisali da sve izgleda veoma moderno”, pohvalio se Srđa Lubarda.

Galerija

Bonus video: